Glassoorten

Glassoorten

Wanneer u een huis laat bouwen of gaat renoveren, dan dient u vele keuzes te maken op het gebied van materiaal, beveiliging en isolatie. Hiervoor dient u onder andere een keuze te maken uit het grote aanbod aan glassoorten. Zo zijn er specifieke glazen gericht op het beveiligen van een pand, kunt u isolatieglas kopen, of is het mogelijk om te kiezen voor glas in lood panelen. Welke van de beschikbare glassoorten het beste aan uw wensen voldoet is afhankelijk van diverse voorwaarden. Op deze pagina vindt u daarom meer informatie over de verschillen tussen de verscheidene glassoorten en hun voor- en nadelen. Hebt u na het lezen van de pagina nog vragen, of wilt u meer weten over prijzen en levering van onze glassoorten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via 085 500 9951. Wij zijn u graag van dienst!


Enkel of dubbel glas

Jarenlang was enkel glas de meest gebruikelijke vorm van beglazing voor woonhuizen in Nederland. Al een paar jaar echter heeft dubbel glas een steeds groter aandeel in de bouw gekregen. Zo staat bijvoorbeeld in het Bouwbesluit van 2012 dat het bij nieuwbouwpanden verplicht is om minimaal dubbel glas te installeren. Het voordeel van dubbel ten opzichte van enkel glas is dat dit beter isoleert, en daardoor het gebruik van fossiele brandstoffen vermindert. Daarnaast houden dubbele glazen in de zomer beter de warmte tegen. Voor een optimaal resultaat in de isolatie kunt u het beste gaan voor speciaal isolatieglas. Dit staat bekend onder de code HR++. Een specialist kan u desgewenst helpen bij het uitzoeken van de beste glassoort die aan al uw wensen voldoet. Enkel glas wordt tegenwoordig voornamelijk nog gebruikt bij het creëren van deuren of glaspanelen binnenshuis. Door floatglas toe te passen zijn er diverse variaties mogelijk.

Inbraak- en breekveilig

Ramen zijn nogal inbraakgevoelig. Er zijn echter diverse glassoorten op de markt, waarbij de mogelijkheid tot inbraak sterk verkleind wordt. In tegenstelling tot wat men vaak denkt hoeven veilige glazen niet heel dik te zijn. Een voorbeeld hiervan is het standaard inbraakwerendglas. Dit zijn twee glasplaten die onder hoge temperatuur zijn versmolten met een laag kunststof. Hoe taaier dit materiaal, hoe beter uw pand beschermd wordt tegen inbraken. Deze taaiheid wordt aangegeven met een P-waarde, tussen de 1 en 8. Hoe hoger deze waarde, hoe langer het glas heel blijft bij impact. Naast de standaard inbraakwerend glassoorten, zijn er ook glassoorten die werken met een speciale breuktechniek. Bij glasschade zullen dergelijke glazen niet breken, maar in duizenden kleine stukjes uiteenspatten. Zo voorkomt u onnodig risico op letsel.


Glas-in-lood

Om uw woning of bedrijfspand te verfraaien is het een optie om te kiezen voor glas in lood. Glas in lood werd vroeger alleen ingezet bij monumentale panden. Tegenwoordig is het echter gebruikelijker om ook in gewone particuliere woningen een glas in lood paneel te plaatsen. Met glas in lood is het mogelijk om eindeloos te varieren met vormen, kleuren en patronen. U kunt dan ook zelf de uitstraling van het paneel en zo van een bepaald gedeelte van uw bedrijf of woning bepalen. Dankzij de lichtval zal het glas in lood paneel bovendien regelmatig veranderen van sfeer en effect. De kosten voor glas in lood zijn hoger dan die van de meeste andere glassoorten. U krijgt hier dan ook veel voor terug. Wilt u m eer informatie of bent u benieuwd naar de prijzen van glas-in-lood? Neem contact op met een van onze vakmensen.

Isolatieglas

Zoals gezegd is er speciaal isolatieglas op de markt, waardoor u de isolatie van uw pand sterk kunt verhogen. Isolatieglas bestaat net als dubbel glas uit twee glasplaten. In plaats van lucht wordt er echter in de spouw specifiek isolatiegas gespoten die de confectie (luchtcirculatie) vermindert. Hierdoor blijft de warme lucht beter binnenshuis en kou beter buiten. Dankzij de toepassing van HR++ beglazing kunt u jaarlijks tot wel 15 procent op uw stookkosten besparen in vergelijking met een enkel ruit. HR++ beglazing heeft bovendien een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. Dit in tegenstelling tot de nieuwere variant HR+++. Deze vorm van isolatieglas is zeer duur in vergelijking met het voordeel en de besparing die het oplevert. Vraag uw lokale leverancier naar de mogelijkheden voor HR++ isolatieglas, en de bijbehorende prijzen.

Direct contact via 085 500 9951!

Hebt u nog vragen over de voor- en nadelen van diverse glassoorten? Wilt u weten wat de prijs wordt voor een raam van HR++ isolatieglas? Hebt u behoefte aan een exacte prijsindicatie voor het vervangen van uw enkel glas door een dubbel ruit? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier of via 085 500 9951. Door onze jarenlange ervaring als glaszetter kunnen we u in elke situatie begeleiden. Wij zijn u graag van dienst!