Glaszetter in Gemert gezocht?

24/7 spoedservice! Direct contact!

Bel 085 500 9951

Glaszetter Gemert

Glaszetter uit Gemert nodig? Hij of zij kan u helpen met het plaatsen, vervangen of herstellen van glas. Door dit uit te besteden aan een vakman bespaart u tijd en energie en weet u bovendien zeker dat u profiteert van de beste kwaliteit en de hoogste isolatie en veiligheid. Op zoek naar een glashandel in uw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna krijgt u zo spoedig mogelijk een gratis en vrijblijvende offerte opgestuurd: profiteer ook van scherpe prijzen!

Overweegt u uw glas te vervangen? Op deze pagina vindt u meer informatie over glaszetters en wat zij voor u kunnen betekenen. U leest over de belangrijkste werkzaamheden en u vindt informatie over de gemiddelde kosten. Ook geven we u praktische tips voor het kiezen van de juiste glaszetter.

Glasschade? 24-uursservice!

Bij glasschade in Gemert raden we aan direct gebruik te maken van de 24 uurs glasservice. Hierbij komt er zo snel mogelijk een glaszetter naar u toe. Hij zal de schade zo snel mogelijk herstellen, zodat u met een gerust hart naar bed kan. Dat is belangrijk, omdat schade de kans op vandalisme en inbraken vergroot.

De glasreparatie bestaat uit het vervangen van de kapotte glasplaat. Omdat een glashandel veel verschillende glassoorten direct op maat leverbaar heeft, kan dit in veel gevallen direct. Is de juiste maat toch niet leverbaar, dan zorgt de glaszetter voor een noodoplossing, zodat u niet met een gat in de ruit hoeft te slapen.

Bel 085 500 9951

Wat te doen bij glasschade?

Heeft u glasschade? Geen paniek: neem direct contact op met een goedkope glaszetter en maak gebruik van de 24-uurs glasservice. Dit houdt in dat een vakman zo snel mogelijk naar u toe komt voor spoedige glasreparatie.

Is de glaszetter onderweg?

Neem nu wat foto’s van de schade. Doe dit uitgebreid: in veel gevallen wil de verzekering graag zien welke schade is aangericht om zo de waarde te kunnen bepalen.

Hierna is het slim om de scherven zoveel mogelijk op te ruimen. Doe dit voorzichtig, zodat u zich niet snijdt aan de scherven. Bent u niet in staat om de schade op te ruimen? Geen zorgen: de glaszetter kan dit voor u doen.

Wat zijn werkzaamheden van glaszetters?

Glaszetters hebben verschillende werkzaamheden. De belangrijkste taak is het plaatsen en vervangen van glas, ook bij glasschade. Toch is dat niet alles wat zij doen. Ze kunnen u ook informeren over de vele verschillende glassoorten en kunnen u een persoonlijk advies geven als u twijfelt over de juiste keuze. Ook is het mogelijk om uw nieuwe beglazing te laten inmeten zodat u zeker weet dat de nieuwe ruit de juiste afmetingen heeft.

Dit zijn de belangrijkste werkzaamheden van glaszetters:

 1. Glas plaatsen
 2. Glas vervangen
 3. Glasschade repareren
 4. Adviseren en informeren over de verschillende glassoorten
 5. Glas leveren en afvoeren

Voordelen glasservice Gemert

  Het plaatsen van glas is niet iets dat u gemakkelijk zelf kan uitvoeren. De glasplaat is zwaar en scherp, en zonder de juiste gereedschappen en materialen is de kans op verwondingen groot. Het gebruik maken van de glasservice houdt in dat u een persoonlijk advies krijgt en dat uw beglazing snel en vakkundig geplaatst is. U krijgt bovendien een goede garantie op glas en montage en de glaszetter kan schade afhandelen met uw verzekeraar!

  Dit zijn de grootste voordelen van de glasservice in Gemert:

 • Het bespaart u waardevolle tijd en energie.
 • U weet zeker dat de beglazing correct geplaatst is.
 • Glaszetters geven garantie op glas en montage.
 • U profiteert van de beste isolatie en de hoogste veiligheid.
 • Glaszetters geven u een persoonlijk advies. Vraag hiervoor gratis offertes aan!

glaszetter

Wat kost een glaszetter?

Het uurtarief van een glaszetter ligt gemiddeld tussen de €35,- tot €45,-. Het uurtarief is afhankelijk van ervaring, het type klus dat u uitbesteedt en de keuze tussen een zzp’er en een groot glaszettersbedrijf.

Schakelt u bijvoorbeeld een zzp’er in voor het vervangen van uw glas, dan bent u goedkoper uit dan bij het inzetten van een groot glaszettersbedrijf. Dat komt omdat zelfstandige glaszetters geen groot bedrijfspand hoeven te faciliteren. Ook de locatie speelt een rol: in het platteland ben je vaak goedkoper uit dan in de randstad. Tot slot geldt over het algemeen dat hoe complexer de klus, des te hoger de kosten van de glaszetter. Bekijk de gemiddelde kosten in onderstaand prijsoverzicht.

Glas vervangen: kosten per glassoort

Ongeveer de helft van het totaalbedrag wordt bepaald door de beglazing die u kiest. Er zijn verschillende opties. Zo kost dubbel glas gemiddeld €115,- per m². De meeste mensen kiezen echter voor isolatieglas, omdat dit zorgt voor een grotere besparing op de energiekosten en zo op de lange termijn goedkoper is. Standaard HR-glas kost gemiddeld €120,- per m² en voor HR++ glas liggen de kosten gemiddeld rond de €130,- per m².

Let bij de keuze voor de beglazing niet alleen op de prijs per vierkante meter, maar ook op de isolatiewaarde en de besparing die u daar straks mee doet. Zo weet u zeker dat u de juiste glassoort kiest!

Glaszetter Gemert: kosten 2024

Glassoort Prijs per m²*
Dubbel glas €115,-
HR glas €120,-
HR+ glas €125,-
HR++ glas €130,-
HR+++ glas (triple glas) €170,-
Melkglas Vanaf €70,-
Draadglas Vanaf €100,-
Gehard glas Vanaf €120,-
Zonwerend glas Vanaf €125,-
Gelaagd glas Vanaf €150,-
Glas-in-lood (gekleurd) Vanaf €325,-
Brandwerend glas Vanaf €450,-
Let op: dit zijn gemiddelde prijzen per m² incl. btw en montage. Exacte prijs weten? Vraag een gratis offerte aan.

Met spoed een glaszetter in Gemert nodig?

Bel en kom direct in contact met een glaszetter uit uw regio!

Gratis offertes ontvangen

Glas plaatsen

Glas plaatsen is één van de meest voorkomende werkzaamheden van een glaszetter in Gemert. De glaszetter geeft hierbij advies over de vele verschillende glassoorten, zodat u de juiste keuze maakt. De meeste mensen kiezen voor isolatieglas, om zo te kunnen besparen op de energierekening.

Waarom een glazenmaker inhuren?

Een vakman plaatst uw nieuwe beglazing snel en vakkundig. Een groot voordeel hiervan, is dat u profiteert van mar liefst 15 jaar garantie op glas én montage. Zou u zelf glas plaatsen dan vervalt de garantie, omdat de kans op een verkeerde plaatsing groter is.

Dubbel glas plaatsen Gemert: de werkwijze

Wilt u dubbel glas plaatsen in Gemert? Laat dit dan zeker doen door een glaszetter. Hieronder leggen we uit hoe een vakman te werk gaat bij het plaatsen van dubbel glas.

 • Stap 1. De eerste stap is het verwijderen van de huidige beglazing. Door de kitranden weg te snijden kan de glaszetter de glaslatten verwijderen. Hierna staat de ruit los in het kozijn. Met behulp van grote zuignappen tillen de glaszetters de beglazing uit de sponning. Ze zetten hem opzij, heel voorzichtig uiteraard, zodat er niks kapotgaat.
 • Stap 2. Daarna maakt de glaszetter de sponning schoon. Hij verwijdert oude verf- en kitresten en haalt oude spijkers weg. Bij houten kozijnen is de kans op houtrot aanwezig. Is dit bij u ook het geval, dan herstelt de glaszetter het kozijn zodat het glas zo lang mogelijk meegaat.
 • Stap 3. Nu is het tijd om nieuwe glas te plaatsen. De vakman plaatst eerst steunblokjes in de sponning: deze tillen het gewicht van de glasplaat en voorkomen dat hij door z’n eigen gewicht heen zakt. Daarna tillen ze de ruit in de sponning.
 • Stap 4. Als de glasplaat goed in de sponning staat, plaatst de glaszetter de glaslatten terug en kit hij het raam af. Tot slot voert hij ook de oude glasplaat voor u af, zodat u hier niet mee blijft zitten.

Glas vervangen

Glasschade is echt niet de enige reden om glas te vervangen. Er zijn tal van redenen om ervoor te kiezen om uw beglazing te vervangen:

 • U wilt de isolatie in huis verbeteren en laat daarom dubbel glas plaatsen.
 • U laat veiligheidsglas plaatsen om de inbraakveiligheid te verbeteren.
 • U wilt de woningwaarde verhogen door dubbel glas te vervangen door isolatieglas.
 • U heeft glasschade en moet deze met spoed laten vervangen.

De grootste voordelen van het vervangen van glas is dat dubbel glas een stuk veiliger is: het is beter bestand tegen inbraak en werkt bovendien brandwerend. Daar komt nog eens bij dat het naast warmte-isolatie ook een betere geluidsisolatie verzorgt! Hierdoor heeft u minder last van geluiden van buitenaf.

Bel 085 500 9951

isolatieglas

Besparen met isolatieglas in Gemert

De meeste mensen laten hun glas vervangen om met isolatieglas te besparen op de energiekosten. Isolatieglas bestaat uit een dubbele glasplaat met een spouw gevuld met gas. Hierdoor verliest u veel minder warmte en gaat u enorm besparen op de energiekosten.

Hoeveel?

Door enkel glas te vervangen met HR++ glas bespaart u jaarlijks zo’n €390,- op de energiekosten! Vervangt u dubbel glas met isolatieglas dan bespaart u alsnog een mooie €160,- per jaar. Zo verdient u de investering in isolatieglas in Gemert dus vanzelf weer terug!

Waar op letten bij het vervangen van glas?

Wilt u uw glas gaan vervangen? Er zijn dan een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden:

 1. Kies niet voor het goedkoopste glas. Goedkoop betekent namelijk niet per se voordelig: door iets meer te investeren in een duurder (isolatie)glas, bespaart u jaarlijks meer op de kosten en bent u uiteindelijk goedkoper uit.
 2. Kies niet per se het best isolerende glas. Dit hoeft namelijk in uw situatie helemaal niet de beste optie te zijn. Driedubbel glas isoleert uitstekend, maar is duur in aanschaf en montage omdat er ook vaak nieuwe kozijnen nodig zijn. Hierdoor is de uiteindelijke opbrengst niet hoger dan die van HR++ glas.
 3. Kijk naar keurmerken van het glas. Dit voorkomt dat er onverhoopt fouten worden gemaakt bij de plaatsing. Belangrijke keurmerken zijn het GBO-certificaat en FOSAG-beroepsvereniging.

Glasschade herstellen

Een andere tak die veel glaszetters uitvoeren, is het repareren van glasschade in Gemert. Glasschade ontstaat op veel verschillende manieren. Misschien is er een vogel tegen de ruit aangevlogen of is er een (poging tot) inbraak geweest waarbij uw raam is ingeslagen. Ook zitten ongelukken in een klein hoekje, en kan het zomaar gebeuren dat uw dochter per ongeluk een bal door het raam trapt.

Als er scherven vrijkomen bij de schade, dan raden we aan zo snel mogelijk een glashandel in de buurt in te huren voor een glasreparatie. Dit voorkomt dat mensen zich verwonden aan de scherven en voorkomt dat u het slachtoffer wordt van vandalisme of diefstal. Met een gebroken ruit is dit risico namelijk veel groter!

Op zoek naar een glashandel in Gemert?

Vraag een gratis offerte aan en profiteer van scherpe prijzen!

Gratis offertes ontvangen

Glaszetter Gemert inschakelen: hier moet je op letten

Wilt u een glaszetter uit Gemert inhuren om glas te zetten? Bij het inschakelen van een glasbedrijf zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Zo is het slim om te controleren hoe de prijs is opgebouwd en wat de garantievoorwaarden zijn.

Hieronder geven we praktische tips voor het inschakelen van een glasbedrijf uit Gemert. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt. Heeft u hulp nodig met het vinden van een glashandel? Vraag dan snel een gratis offerte aan!

Hoe is de prijs opgebouwd?

Wanneer u een offerte van een glaszetter ontvangt raden we aan om te kijken naar de prijsopbouw: welke materialen worden gebruikt en hoe hoog zijn de arbeidskosten? Ook raden we aan te kijken naar de eventuele bijkomende werkzaamheden. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als de glaszetter onverhoopt houtrot uit het kozijn moet verwijderen: zitten deze kosten bij de totaalprijs inbegrepen of wordt er dan een hoger bedrag gerekend?

Wat zijn de garantievoorwaarden?

Neem bij het inschakelen van een glaszetter altijd de garantievoorwaarden door. Deze kunnen per glashandel in Gemert verschillen. Sommige glaszetters bieden een hele goede garantie van wel 15 jaar op zowel glas en montage! Bij andere glaszetters krijgt u alleen garantie op de montage of zelfs helemaal niet. Heeft u een ruim budget? Dan raden we zeker aan om iets meer te betalen voor een glaszetter met uitstekende garantievoorwaarden.

Keurmerken

Wilt u er zeker van zijn dat u een goede glaszetter inhuurt, kijk dan vooral naar eventuele keurmerken van de vaklui. Keurmerken geven aan dat een vakman voldoet aan strenge kwaliteitsvoorwaarden. Een belangrijk keurmerk is het GBO-glascertificaat. Heeft een glaszetter dit certificaat dan bent u verzekerd van een goed opgeleide glasspecialist die zich regelmatig laten bijscholen.

Wilt u verzekerd zijn van hoge kwaliteit glas, let dan op of het materiaal beschikt over het KIWA-keurmerk. Het KIWA-keurmerk oordeelt of de beglazing voldoet aan de normen om van hoogrendementsglas te kunnen spreken. Meer hierover leest u op kiwa.com.

Kies een lokale glaszetter

Het is altijd slim om een glashandel in de buurt in te schakelen. Waarom? Een glashandel in Gemert is goedkoper, omdat de afstand tussen de glashandel en uw huis zo klein mogelijk is. Glaszetters brengen namelijk voorrijkosten in rekening: dit zijn kosten die u maakt nog voordat de vakman aan het werk gegaan is. Hoe kleiner de afstand die de glaszetter moet rijden, des te lager de voorrijkosten! Zo bent u een stuk voordeliger uit.

glaszetter-vakman

Glaszetter Gemert nodig? Vraag een gratis offerte aan!

Wilt u een glaszetter uit Gemert inschakelen? Een glasbedrijf kan u informeren over de vele mogelijkheden bij het plaatsen van dubbel glas, vertelt u wat u hiermee bespaart en zal na het vervangen ook uw oude beglazing voor u afvoeren. Op zoek naar een glashandel?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag zorgen we ervoor dat u zo snel mogelijk een gratis en vrijblijvende offerte krijgt toegestuurd. Kijk naar het aanbod, de prijs en de garantievoorwaarden zodat u zeker weet dat u een eerlijke prijs betaalt. De offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend!

Gratis offertes aanvragen

Recent aangevraagde glaszetter offertes

085 500 9951