soorten isolatieglas

Soorten isolatieglas

Er is tegenwoordig in Nederland steeds meer aandacht voor duurzaamheid, energiezuinigheid en het besparen van fossiele brandstoffen. Dit valt onder andere te merken aan het aantal subsidies dat vanuit de overheid wordt geven op diverse isolerende technieken, en het ruime aanbod aan isolatiematerialen. Er zijn dan ook vele manieren om uw woning van meer isolatie te voorzien. Eén daarvan is het aanbrengen van isolatieglas. Overweegt u om isolatieglas te laten plaatsen, maar hebt u geen idee van de mogelijkheden en prijzen? Op deze pagina geven we u meer informatie over zowel dubbel als driedubbel glas, en de betekenis van de afkorting HR++. Hebt u na het lezen van deze pagina nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier of 085 500 9951. Wij zijn u met alle plezier van dienst.


Dubbel glas

Dubbel glas is de standaard glassoort die tegenwoordig in nieuwbouwhuizen wordt geplaatst. Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten die van elkaar gescheiden zijn door een soort spouw van maximaal 1.2 centimeter dikte. In deze spouw bevindt zich lucht, waardoor het warmteverlies naar buiten sterk verminderd wordt. Dit gewone dubbel glas is bij elke glashandel verkrijgbaar tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Het voordeel van deze soort isolatieglas zijn dan ook deze lage prijzen en het feit dat dit gemakkelijk te plaatsen is. Er zijn naast dubbel glas nog vele andere soorten isolatieglas.

Driedubbel glas

Eén van deze glassoorten is driedubbel (of triple) glas. Driedubbel glas bestaat, zoals de naam al aangeeft, uit drie glazen platen. Via een glaszetter uit ons netwerk is het mogelijk om zowel een HR als HR+++ raam te bestellen. Regelmatig krijgen wij van onze klanten of het lucratief is om driedubbel isolatieglas aan te schaffen. Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van uw wensen: heb t u de wens om zo energiezuinig te leven of woont u in een passief huis? Dan is driedubbel HR+++ isolatieglas een uitstekende keuze. Over het algemeen geldt echter dat de prijzen voor triple isolatieglas relatief hoog zijn in vergelijking met het voordeel dat dit oplevert ten aanzien van HR++ dubbel glas. Vraag eventueel een medewerker van een erkende glashandel om meer informatie.

Verschil HR en HR++ glas

Zoals al aangegeven bestaat er zowel HR als HR++ glas. Beide zijn vormen van isolatieglas, maar bieden een verschillende soort isolatie. HR staat voor hoog rendement, wat betekent dat HR dubbel glas een goede besparing geeft op uw energierekening. HR++ isolatieglas zorgt echter voor een betere isolering. In plaats van lucht wordt er bij HR++ glas namelijk een speciaal isolatiegas tussen de glasplaten gespoten. Dit zogeheten argongas heeft een sterk remmend effect op de luchtconvectie, wat betekent dat er nog meer warmte behouden blijft. De prijzen voor HR++ isolatieglas zijn wel hoger dan voor standaard HR dubbel glas. Op de lange termijn zult u dit verschil in investering echter weer terugverdienen middels uw energierekening.

hr isolatieglas

Plaatsing

Het plaatsen van isolatieglas kunt u het beste overlaten aan een erkend glaszetter bij u uit de regio. Het is namelijk van groot belang dat het HR of HR++ glas volledig luchtdicht wordt neergezet. Gaat u zelf aan de slag, dan hebt u de kans dat er koudebruggen ontstaan wat zorgt voor een verminderde thermische kwaliteit. Het plaatsen van dubbel of driedubbel isolatieglas kan eenvoudig zijn, maar kan ook enige verbouwing tot gevolg hebben. Zo moet er voor HR++ beglazing vaak een steviger kozijn worden geïnstalleerd, en hebben ook de meest gebruikte standaard kozijnen te weinig draagkracht voor een driedubbel raam. Wilt u meer weten over de prijzen voor het plaatsen van deze glassoorten of de voorwaarden die hieraan verbonden zijn? Neem dan contact met ons op via 085 500 9951 of het contactformulier.

Subsidie

In Nederland is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor het laten plaatsen van isolatieglas. Hoewel er landelijke subsidies zijn, is het waarschijnlijker dat u een subsidie kunt aanvragen via de gemeente. Ga hiervoor naar het gemeenteloket, en daar helpt men u verder. Onze professionals helpen u desgewenst graag met al uw vragen over subsidie en de mogelijkheden daartoe.

Prijzen

De prijzen voor het installeren van isolatieglas zijn afhankelijk van vele factoren. De meest belangrijke factor is het soort glas waar u voor kiest. Maakt u gebruik van de standaard HR beglazing? Dan zullen de prijzen alleszins meevallen, al is het vervangen van alle ramen zeker een investering. Maakt u de keuze voor HR++ beglazing? Dan zal het bedrag aanzienlijk hoger zijn. Door de besparing op de stookkosten zult u binnen een aantal jaar deze investering wel hebben terugverdiend. De prijzen worden daarnaast beïnvloed door de dikte van de beglazing: dubbel glas is altijd goedkoper dan de driedubbele variant. Uit onderzoek blijkt bovendien dat de geldelijke voordelen van driedubbele ramen gering is. Overweeg daarom altijd goed uw mogelijkheden, en laat u bij glasschade informeren door een erkend professional.

isolatieglas plaatsen