schilderwerk

Keuken schilderen

Het schilderwerk aan de binnenzijde van uw huis dient gemiddeld eens in de zeven jaar bijgewerkt te worden. Dit geldt niet alleen voor muren en plafonds, maar ook voor houtwerk in uw badkamer of keuken. In de keuken geldt dit vaak voor keukenkastjes en keukendeurtjes. Door het houtwerk te verven kunt u de hele ruimte van een nieuwe sfeer voorzien, of de aanblik sterk verbeteren. De kosten voor het schilderen zijn relatief laag waardoor dit een goede vorm van keukenrenovatie is. Op deze pagina vindt u tips en tricks voor het verven van uw keukenruimte, en geven wij u enkele andere aanwijspunten voor een eventuele reparatie. Hebt u graag direct contact met een professional die voor u de ruimte komt verven? Via het contactformulier vraagt u meerdere offertes aan bij schilders uit uw regio. Wij zijn u graag van dienst.


Diverse aandachtspunten

Voordat u start met het schilderwerk van de keukendeurtjes of keukenkasten is het handig om aandacht te besteden aan diverse zaken. Zo voorkomt u dat u onnodig lang bezig bent met het verven van de keukendeuren en –kasten, en bent u zeker van het gewenste resultaat. Ga ten eerste altijd aan de slag met het maken van een keukenplan. Bepaal of u de keukenkastjes alleen wilt schilderen, of dat u de keukenkasten ook van een profiellatje, of andere keukendeurtjes wilt voorzien. Ga daarna aan de slag met de keuze voor kleur en verf. Houdt bij het kiezen van de kleur voor keukendeurtjes rekening met de lichtinval, en kies voor een verfsoort die slijtvast is. Een voorbeeld is poly-urethaan verf. Bent u gericht op bescherming van het milieu, dan is waterverdunbare verf een goede optie. Stem de kleuren van keukendeuren, kasten en de muur en het plafond bovendien goed op elkaar af. Zo houdt u rust in de keuken.

Renovatie van de keuken

Het verven van keukendeuren of keukenkasten kan al veel veranderen in de aanblik van de keuken. Andere opties voor een keukenrenovatie zijn het vervangen van de keukenkastjes door nieuwe exemplaren, het aanpassen van het keukenapparatuur of een volledige verbouwing van de werkruimte. Het is bijvoorbeeld mogelijk om bij een outletshop keukendeurtjes- en kastjes tegen zeer aantrekkelijke prijzen te krijgen. Door het apparatuur vervangen verandert u niet alleen de aanblik van de ruimte, maar vergroot u tevens het comfort en gebruiksgemak. Wilt u graag met meer mensen tegelijk kunnen koken? Hebt u behoefte aan een efficiëntere indeling van het werkblad? Dan is de volledige renovatie de beste keuze.


keuken schilderen

Stappenplan zelf keuken verven

Hebt u het keukenplan volledig klaar? Dan is het tijd om te beginnen met verven. Door onderstaand stappenplan te volgen heeft u uw keukenkastjes en keukendeurtjes gegarandeerd naar alle tevredenheid binnen korte tijd geschilderd. Hebt u behoefte aan de ondersteuning van een ervaren schilder bij een deel van het werk? Neem dan contact met ons op.

  • Stap 1: Zorg voor een glad en goed bewerkbaar oppervlak. Verwijder hiervoor alle deurgrepen, knoppen en andere zaken.
  • Stap 2: Maak de ondergrond schoon met behulp van een amoniakoplossing. Hiermee verwijdert u de vette aanslag die vaak in een keuken voorkomt. Spoel het oppervlak goed na met water.
  • Stap 3: Schuur de muren, keukenkasten of deuren vervolgens met standaard schuurpapier (korrel 220 of 280). Was en reinig daarna de ondergronden weer.
  • Stap 4: Breng de eerste laag verf (de grondverf/ primer) aan. Het is hierbij van belang om goed door te rollen, zo krijgt u de meest egale laag. Schilder eerst de moeilijke en geprofileerde delen, de randen, de horizontale delen en daarna de verticale gedeeltes.
  • Stap 5: Als de primer opgedroogd is, kunt u de gewenste kleur aanbrengen. Houdt bij het schilderen dezelfde volgorde aan als bij de primer.

Hebt u hulp nodig bij het schilderen?

Wilt u graag weten wat de kosten worden voor het verven van de ruimte, of hebt u vragen over de mogelijkheden van het aanpassen van de keuken? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij helpen u graag met het maken van een geïnformeerde keuze en sturen u desgewenst enkele offertes toe, zodat u deze zelf kan vergelijken op basis van prijs en aanbod. Onze schilder is u graag van dienst!