hr++ glas

HR++ glas

Er zijn tegenwoordig vele verschillende soorten beglazing verkrijgbaar, maar HR++ is nog steeds één van de meest populaire vanwege de hoge isolatiewaarde. U leest hier meer informatie over dit isolatieglas, de voordelen, het plaatsen door een glaszetter, het onderhoud en de kosten. Heeft u na het lezen nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Bent u op zoek naar een ervaren glaszetter? Wij helpen u graag. Bij ons vraagt u via het contactformulier geheel vrijblijvend een offerte aan voor het plaatsen van uw ramen. Dankzij onze jarenlange ervaring leveren wij altijd hoogwaardige kwaliteit.

Wat is HR++ glas?

HR++ glas (ook wel hoogrendementsglas genoemd) is dubbelglas met een isolerende functie. Het bestaat uit twee glasplaten die aan de rand van het glas uit elkaar gehouden worden door bijvoorbeeld een metalen kader. Er ontstaat een gesloten ruimte (de spouw) doordat de randen van het glas met een speciale kit worden afgesloten. De spouw is gevuld met edelgas, dit isoleert beter dan droge lucht. Bovendien heeft dit glas aan één kant een coating waardoor het extra isoleert, daarom mag folie alleen aan de buitenzijde geplaats worden. Dit isolatieglas wordt vaak gebruikt in deuren en ramen voor een betere geluids- en warmte isolatie. Bovendien is hoogrendementsglas beter inbraakwerend dan enkel glas.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ is het meest populaire hoogrendementsglas. Eén van de grootste redenen hiervoor is dat deze beglazing een hoge isolatiewaarde heeft. Via de ramen gaat de meeste warmte in een woning verloren. De coating op de ruit beperkt warmteverlies door zonnestralen door te laten en warmte van binnen te weerkaatsen. Door het edelgas tussen de ruiten wordt het warmteverlies extra beperkt waardoor deze beglazing 2,5 keer beter isoleert dan een standaard dubbel ruit. Dit alles resulteert weer in een ander groot voordeel. Dankzij de hoge isolatiewaarde van HR++ glas bespaart u namelijk fors op uw energiekosten.

HR++ beglazing plaatsen

Het is belangrijk dat uw kozijnen sterk genoeg zijn als u isolatieglas wilt plaatsen. HR++ glas is namelijk dikker en zwaarder dan enkele ramen. Voor het plaatsen van HR++ glas kunt u het beste een glaszetter inhuren omdat het plaatsen echt vakwerk is. De ramen zijn erg zwaar wat het lastig maakt om ze te tillen. Daarnaast komt het plaatsen erg precies want de ruit mag niet gaan schuiven en moet goed ondersteund worden. Als de glazen verkeerd geplaatst worden bestaat er een kans op lekkage en glasbreuk. Het is dus verstandig om hiervoor een glaszetter in te huren.


hoogrendementsglas

Onderhoud

Om de eigenschappen te behouden is het essentieel om af en toe onderhoud te plegen aan hoogrendementsglas. Een ventilatierooster zorgt ervoor dat overtollig vocht wordt afgevoerd. Het is daarom belangrijk dat het rooster vrij is van ongedierte, stof en vuil. Dit doet u eenvoudig met een doek of stofzuiger. Onderhoud aan de draaiende delen van een raam is erg belangrijk. Als de draaiende delen niet goed functioneren is het mogelijk dat lekkages ontstaan in de randafdichting van het hoogrendementsglas. Onderhoud aan het kitwerk en schilderwerk voorkomt tevens het binnendringen van vocht en daarom is ook dit erg belangrijk. Tot slot is het schoonmaken van de kozijnen en ruiten verstandig, al is het alleen al omdat dit er erg mooi uitziet.

Verschil met HR, HR+ en driedubbel glas?

Er zijn verschillende soorten hoogrendementsglas verkrijgbaar. Het verschil zit hem vooral in de dikte en de isolatiewaarde van de ruiten. Hoe meer plusjes er achter hoogrendementsglas staan, hoe hoger de isolatiewaarde is. De dikte van het glas en de spouw is hier van invloed op. De dikte van de spouw bij HR+ ruiten is minstens 6mm terwijl de dikte minstens 14mm bij HR++ glas is. Hoogrendementsbeglazing en HR+ isoleren beter dan standaard dubbele beglazing maar minder goed dan een driedubbel ruit omdat ze dunner zijn. Driedubbel isoleert het beste, het is echter ook een stuk duurder dan HR++ ruiten. Het verschil in isolatiewaarde tussen deze twee is echter niet zo groot als het verschil in prijs, waardoor vaak voor HR++ glazen wordt gekozen.

hr++ glas plaatsen

Prijzen

Voordat u nieuwe beglazing wilt laten plaatsen is het handig om te weten wat de kosten hiervoor zijn. De prijzen van hoogrendementsglas hangen af van de dikte en dus de isolatiewaarde. Hoe beter de ruit isoleert, hoe duurder hij is. De gemiddelde prijzen voor hoogrendementsglas liggen tussen de €120,- en de €170,- per m2 inclusief montage. De gemiddelde prijzen voor HR++ glazen liggen rond de €130,- per m2. Het klinkt wellicht als een grote uitgave, maar dankzij isolatieglas zult u tot wel 20% besparen op uw energierekening. De exacte prijzen verschillen per situatie.

hr++ glas prijzen

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u overtuigd van de voordelen van isolatieglas en wilt u dit laten plaatsen door een glaszetter? Bij ons zit u goed! Wij leveren onze glassoorten direct uit voorraad waardoor u geen last heeft van lange levertijden. U vraagt bij ons gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan voor het plaatsen van uw raam via het contactformulier of telefonisch via: 085 500 9951. Zo kunt u in alle rust onze prijzen en voorwaarden bekijken. Ook voor vragen over de glazen bent u bij ons van harte welkom. Dankzij onze jarenlange ervaring als glaszetter ontvangt u van ons de hoogste service!