dakkapel schilderen

Dakkapel schilderen

De meeste kunststof dakkapellen hebben weinig onderhoud nodig. Een houten dakkapel moet u daarentegen minimaal eens in de vijf jaar van een nieuwe verflaag voorzien. Het schilderen van de dakkapel kunt u zelf uitvoeren, of hiervoor een professional inschakelen. Op deze pagina vindt u meer informatie over het verven van dakkapellen, de meest veilige methode, en de kosten voor het inschakelen van een erkend schilder of de prijzen voor het huren van een steiger. Wilt u na het lezen van de pagina meer weten over de mogelijkheden van het verven van uw dakkapel? Of hebt u behoefte aan een exacte prijsindicatie? Via het contactformulier vraagt u vrijblijvend diverse offertes aan. Wij helpen u graag verder.


Onderhoud

Om te voorkomen dat uw verflaag snel slijt of beschadigt raakt, kunt u verschillende stappen nemen om deze te beschermen en te onderhouden. Zo dient u de schilderlaag minimaal één keer per jaar af te nemen met een vochtige doek, om vuil en aanslag te verwijderen. Controleer op dat moment tevens de laag op scheurtjes en andere beschadigingen. Hebt u een beschadigde plek ontdekt? Verf deze dan zelf snel bij, of laat dit doen. Zo voorkomt u dat de beschadigde plek groter wordt, en dat u de hele dakkapel opnieuw moet schilderen. Ervaren schilders kunnen u tevens assisteren bij het onderhoud van het schilderwerk.

Zorg dat u veilig werkt!

Dakkapellen zijn vaak zeer moeilijk om zelf te schilderen. Dit komt ten eerste doordat de dakkapel zich bovenop het dak bevindt. Het is tijdens het verven van belang om uw eigen veiligheid goed in het oog te houden. Ga daarom tijdens het verven niet op een ladder staan, maar huur een steiger bij de lokale bouwmarkt. Een steiger geeft stabiliteit, zeker wanneer u deze combineert met een valbeveiliging. Een tweede probleem bij het verven van een dakkapel zijn de lastig bereikbare hoekjes en de vereiste nauwkeurigheid. Dit maakt het schilderen arbeidsintensief en vaak lastig. Wanneer u uw eigen veiligheid en de kwaliteit van het werk wilt waarborgen, raden wij dan ook aan om een schilder in te schakelen.

Kosten voor het schilderen van dakkapellen

De kosten van het schilderen van dakkapellen zijn afhankelijk van diverse factoren. Zo zijn de afmeting van de kapel, de benodigde materialen en de staat van het schilderwerk van invloed op de prijzen. Over het algemeen reken een buitenschilder per uur ongeveer 45 euro, waarbij de prijs voor verf en het gebruik van een steiger en ander materiaal is inbegrepen. De totaalprijs zal dan rond de 750 euro uitvallen bij een gemiddelde afmeting van de dakkapel. Voert u het schilderwerk zelf uit? Dan zal deze prijs met zo’n 50 – 60 procent dalen. Neem contact met ons op voor meer informatie of een prijsindicatie. Wij zijn u graag van dienst!


dakkapel verven

Zelf de dakkapel verven

Door de wisselende weersomstandigheden in Nederland is elke vijf jaar een nieuwe verflaag voor uw dakkapel hard nodig. Wij raden aan om niet te lang te wachten met het schilderen. Zo voorkomt u grote onderhoudsproblemen in de toekomst. Wanneer u er voor kiest om de dakkapel zelf te verven dan dient u in ieder geval de volgende onderdelen bij langs te gaan: de raamkozijnen, de boeidelen, en de zijwanden. Zorg daarnaast voor een goede voorbereiding van het werk zoals het huren van een steiger. Onze experts geven u graag de volgende stappen mee:

  • Zorg ervoor dat de ondergrond vrij is van beschadigingen.
  • Verwijder altijd de oude verflaag wanneer deze sterk versleten is.
  • Ontvet, reinig en schuur het te schilderen oppervlak.
  • Breng altijd eerst een primer (grondlaag) aan.
  • Voor het beste resultaat zijn twee toplagen aanbevolen.