Schilderwerk

Schilderwerk

Om uzelf te verzekeren van de levensduur en kwaliteit van onder meer kozijnen en ander buiten schilderwerk dient u deze minimaal eens per vijf jaar te (laten) schilderen. Daarnaast dient al het schildwerk binnenshuis minstens om de zeven jaar opnieuw geschilderd te worden. Veel mensen hebben zelf niet de tijd of zin om een dergelijke grote klus aan te pakken. Daarom maakt mening een gebruik van de diensten van een schilder of schildersbedrijf. Op deze pagina vindt u meer informatie over de werkzaamheden van een huisschilder, het uurtarief en de voordelen van het inschakelen van een winterschilder. Wilt u graag een overzicht van het uurloon van een schilder die uw schilderwerk komt afhandelen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. U ontvangt dan maximaal vijf offertes van schilders uit uw regio. Wij helpen u graag verder.

Werkzaamheden schilder

Hoewel een schilder voornamelijk actief is op het gebied van het schilderwerk, zowel binnen- als buitenshuis, zijn er diverse andere werkzaamheden die de medewerkers van een erkend schildersbedrijf voor u uit kunnen voeren. Denk hierbij onder andere aan de volgende taken:

 • De aanvoer van werkmateriaal zoals ladders of steigers.
 • Het voorbehandelen van de ondergrond zoals schuren of egaliseren.
 • Het aanbrengen van een laklaag of verfsysteem, zoals een tussen- of hechtlaag.
 • Het afwerken van muren met onder meer behang.
 • Het conserveren van metaal.
 • Het uitvoeren van eventueel klein herstelwerk aan tegels of houten muren.
 • Het plaatsen van beglazingssystemen.
 • Het verhelpen van houtrot in kozijnen.

Waar u een huisschilder of winterschilder ook voor inschakelt, de medewerkers die zich bij ons schildersbedrijf hebben aangesloten zullen de werkzaamheden tegen een zeer aantrekkelijk uurloon uitvoeren. Wij informeren u hier desgewenst graag meer over.

Erkend schildersbedrijf

Wilt u graag dat het schilderwerk optimaal wordt uitgevoerd? Door contact op te nemen met een erkend schildersbedrijf verzekerd u zichzelf van een spoedige en adequate afhandeling van een schilder klus. Een erkend schildersbedrijf heeft alleen medewerkers in dienst die volledig gediplomeerd zijn, en een ruime ervaring hebben met het schilderwerk. Daarnaast zal de huisschilder van menig schildersbedrijf gebruik maken van de nieuwste technieken, waardoor de klus kwalitatief hoogstaand zal worden uitgevoerd. Een gemiddelde schilder of winterschilder zal bovendien gemakkelijk bij de lastig bereikbare delen van uw woning kunnen komen, waardoor ook dit gedeelte een lange levensduur beschoren blijft. Tot slot hanteren schildersbedrijven een goed uurtarief voor de werkzaamheden, waardoor u zeker weet dat u waar krijgt voor uw geld.

 • Aantrekkelijke prijzen
 • Hoogwaardige kwaliteit glaswerk
 • Spoedservice glasherstel
 • Uitstekende garantievoorwaarden

Wat is een winterschilder?

Vaak krijgen wij van onze klanten de vraag wat nou precies het verschil is tussen een huisschilder en een winterschilder. Feitelijk is dit zeer simpel: een winterschilder voert precies dezelfde klussen uit als een huisschilder, maar dan in de winter. Schilderwerk werd tot voor kort voornamelijk uitgevoerd in de lente- en zomermaanden, omdat dan de geschilderde onderdelen makkelijk konden drogen. Tegenwoordig is het echter mogelijk om met extra investeringen zoals bepaalde verwarmingselementen in de winter door te werken. Dit is wat een winterschilder doet. Voor buitenklussen is het uurloon van een wintervakman vaak hoger dan die van een standaard schilder. Voor binnen klussen geldt echter een gereduceerd uurtarief, wat veel mensen goed uitkomt.

Prijzen

De exacte prijzen voor het uitvoeren van schilderwerk zijn afhankelijk van verscheidene factoren. Eén van de belangrijkste is de tijd die het kost om een klus volledig af te ronden. Zeker wanneer u betaalt op basis van een uurtarief is dit van belang. Soms werkt een schilder ook op basis van het te schilderen oppervlak. Dan worden de kosten beïnvloed op basis van de hoeveelheid verf en andere materialen die de schilder nodig heeft. Extra prijzen worden gerekend voor het inzetten van steigers en ladders. In onderstaande tabel vindt u een indicatie van de prijzen van een gemiddeld schildersbedrijf inclusief verf en btw. Het uurtarief van een wintervakman zal hier enigszins van afwijken.

Kosten

Huisschilder: Buitenschilder:
Kosten per vierkante meter €30,- / €35,- €35,- / €40,-
Uurloon €35,- / €40,- €40,- / €50,-

Prijs is inclusief verf materiaal en btw

Vrijblijvende offertes

Bent u benieuwd naar het uurtarief van een schilder uit uw regio? Wilt u weten of u het beste een vakman kunt uitkiezen op basis van betaling per vierkante meter of per uurloon? Of hebt u behoefte aan een exacte prijsindicatie? Via het contactformulier kunt u eenvoudig en snel diverse offertes (maximaal vijf) aanvragen van vakmannen uit uw regio. Deze vergelijkt u zelf op basis van uurtarief of aanbod, waarna u bepaalt met welke schilder u in zee gaat. Wij zijn u graag van dienst!

Schilderwerk offerte