gelaagd glas

Gelaagd glas

Gelaagd glas, ook wel veiligheidsglas genoemd, bestaat uit verschillende glasplaten die op elkaar gesmolten zijn met daartussen een speciale folie. Deze zorgt er voor dat het raam niet uiteenvalt wanneer er een breuk ontstaat wat het uiterst inbraakwerend maakt. Bent u op zoek naar een glaszetter die veiligheidsglas bij u kan plaatsen? U bent bij ons aan het juiste adres! Wij leveren gelaagd glas direct uit voorraad waardoor het zo snel als u wilt bij u geplaatst wordt. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? U vraagt bij ons gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan voor het laten plaatsen van nieuwe ruiten door een glaszetter.

Wat is gelaagd glas?

Gelaagd is iets anders dan dubbel glas. Dubbel bestaat uit 2 glasplaten met daartussen edelgas of een laag lucht. Veiligheidsglas bestaat daarentegen uit minstens 2 op elkaar geplaatste glasplaten met een speciale doorzichtige kunststof folie tussen deze platen. Deze kunststof laag en de glasplaten smelten onder grote hitte aan elkaar vast. Hierdoor zit het gelaagd glas vast aan de folie waardoor het erg moeilijk kapot te krijgen is. Wanneer er een steentje tegen veiligheidsglas aankomt zal er alleen een barst of ster ontstaan terwijl een dubbel venster direct helemaal zal breken. Ook bij glasschade breekt veiligheidsglas vrijwel nooit als geheel. Dit is de reden waarom het tevens bekend staat als veiligheidsglas en wordt gebruikt voor een inbraakwerend raam. Daarnaast heeft gelaagd glas betere isolerende eigenschappen dan een dubbel raam.

Waar toepasbaar?

Zoals u heeft gelezen biedt gelaagd glas extra veiligheid. Gelaagde glazen kunnen dan ook op alle plaatsen toegepast worden waarbij het niet wenselijk is dat het raam in stukken uiteenvalt bij een breuk. Om deze reden worden ze vooral vaak toegepast bij autoruiten en balustrades. Ook bij lage ramen of glazen deuren wordt deze beglazing vaak gebruikt want met kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje. Bovendien wordt bij andere ruiten veiligheidsglas vaak toegepast omdat het inbraakwerend is. Een inbreker zal veel moeite moeten doen om een dergelijk venster te breken, alleen een baksteen is niet voldoende, wat het uiterst inbraakwerend maakt.

Verschil met gehard glas

Gehard en gelaagd glas worden beide veiligheidsglas genoemd, toch is er een groot verschil tussen beide. Gelaagde glazen zijn resistent en compact. Ze vallen door een breuk niet uiteen in vele scherven maar ze blijven door de speciale kunststof laag plakken. Gehard glas is gemiddeld vijf keer zo sterk als normaal glas van gelijke dikte. Als gehard glas breekt dan valt het uit elkaar in kleine stukjes, deze stukjes kunnen echter geen diepe wonden achterlaten. Gehard glas is dus vooral toepasbaar op plekken waar glas snel breekt zoals bushokjes of buitenpuien. Het is echter niet toepasbaar op plaatsen waar een gat in het glas gevaarlijk kan zijn, zoals bij een balustrade.

  • Expert in glas!
  • Snelle levering
  • Uitstekende garantievoorwaarden

gelaagd glas bestellen

Verschillende diktes

Gelaagd glas bestaat uit minstens 2 glasplaten en 1 kunststof laag en is beschikbaar in verschillende diktes. De keuze valt vaak op een dikte van 33.1, 44.2 of 33.2. Een gelaagd venster van 33.1 bestaat uit een glasplaat met een dikte van 3 mm, gevolgd door een laag folie en nog een glasplaat met een dikte van 3 mm. Een venster van 44.2 betekent bijvoorbeeld dat er 2 ruiten zijn met elk een dikte van 4 mm met daartussen 2 lagen folie. Hoe dikker de ruit en hoe meer lagen er worden gebruikt, hoe veiliger de ruit is. Hierbij geldt echter eveneens: hoe dikker de ruit, hoe hoger de prijs.

Prijs per m2

Hoewel de dikte van grote invloed is op de prijs, zijn er natuurlijk tevens andere factoren die hier een invloed op hebben. Zo wordt er bij het berekenen van de kosten ook rekening gehouden met de locatie, grootte en bereikbaarheid van de locatie waar de ruit wordt geplaatst. Grof genomen is de prijs voor een gelaagd raam inclusief montage door een glaszetter circa €90,- tot €190,- per m2. Het is echter moeilijk in te schatten wat de kosten in uw situatie zullen bedragen. Omdat elke situatie anders is kunt u voor de meest exacte prijs het beste vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen.

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Gelaagd glas is inbraakwerend, het is veilig en heeft een hoge isolatiewaarde. Bent u overtuigd van de voordelen van dit soort veiligheidsglas en bent u op zoek naar een glaszetter? Of wilt u meer informatie over dit type veiligheidsglas? Neem gerust contact met ons op! U vraagt bij ons gratis en geheel vrijblijvend een offerte op via het contactformulier zodat u precies weet wat de kosten bedragen voor het plaatsen van veiligheidsglas door een glaszetter. Wij leveren onze ruiten direct uit voorraad waardoor u nooit lang hoeft te wachten tot het is geleverd. Dankzij onze jarenlange ervaring als glaszetter kunnen wij u de beste service bieden.

gelaagd glas prijzen