kozijnen schilderen

Kozijnen schilderen

Zijn uw houten buitenkozijnen toe aan vers schilderwerk? Of zijn uw binnenkozijnen van kunststof of aluminium en ziet u het niet zitten om deze kozijnen zelf te verven? Om uw houten kozijnen mooi te houden moet u ze eens in de paar jaar een nieuw likje verf geven. Het verven van kozijnen is niet heel moeilijk, maar het schilderen kost wel tijd. Heeft u geen tijd of zin om zelf uw binnen- of buitenkozijnen te verven? Dan nemen wij u deze klus graag uit handen. Wij zijn een netwerk van ervaren schildersbedrijven. Als u contact met ons opneemt via het contactformulier, dan sturen wij u meerdere offertes van schildersbedrijven uit uw regio, zodat u zelf kan vergelijken.

Soort ondergrond

Het soort ondergrond waar u op wilt schilderen is van groot belang voor de verf en de werkwijze. U kan uw aluminium-, metalen-, stalen- of kunststof kozijnen prima verven, maar deze vereisen een andere aanpak dan een houten kozijn. Ook uw buitenkozijnen worden anders behandeld dan uw binnenkozijnen. Op welk soort kozijnen u ook wilt schilderen, voor iedere soort geldt: zorg dat de ondergrond goed geschuurd wordt en dat deze droog en stofvrij is. Doet u dit niet, dan zal de nieuwe verf niet hechten en gaan lopen waardoor u uiteindelijk meer tijd kwijt bent aan het schilderen van uw kozijn.

Voorbereiding

Als u uw binnenkozijnen gaat verven, zorg dan dat de ruimte goed geventileerd is en dat de temperatuur rond de 20 graden is. Om uw deurkozijn gemakkelijk en snel te verven schroeft u uw deurbeslag los en tilt u de deur uit de deurpost. Of u nu aluminium,- metalen,- stalen,- of kozijnen van kunststof of hout hebt: in alle gevallen moet u de ondergrond goed ontvetten en reinigen. Verwijder bij metalen binnen- of buitenkozijnen eventuele roest met een staalborstel of schuur het, net als de andere ondergronden, goed op. Plak de oppervlaktes die u niet wilt verven af en leg, als u uw binnenkozijnen gaat verven, een zeil op de grond om deze te beschermen tegen verfspatten.

Binnenkozijnen schilderen

Voordat u begint met het schilderen van uw binnenkozijnen brengt u een laag grondverf aan. In het geval van houten binnenkozijnen maakt u de kozijnen na het schuren nogmaals schoon voordat u het begint met verven. Schuur uw aluminium kozijn na de grondlaag licht op voordat u de eerste laag lakverf gaat schilderen en gebruik bij een metalen of stalen kozijn speciale primer voor de hechting van metaalverf. Het schilderen van uw kunststof kozijnen vereist iets meer aandacht en precisie. Bent u op zoek naar een schilder om uw kozijnen te verven? Vul dan ons contactformulier in. Wij sturen u vrijblijvend meerdere offertes zodat u gegarandeerd de laagste prijs heeft.

  • Aantrekkelijke prijzen
  • Hoogwaardige kwaliteit schilderwerk
  • Spoedservice glasherstel
  • Uitstekende garantievoorwaarden

Buitenkozijnen verven

Het schilderen van uw buitenkozijnen lijkt grotendeels op het verven van uw binnenkozijnen. Zorg wederom dat uw ondergrond droog en stofvrij is voordat u gaat schilderen. Gebruik bij aluminium of metalen kozijnen een metaalverf primer. In oudere houten buitenkozijnen kunt u houtrot tegenkomen. Voordat u kan schilderen moet u dit verwijderen en repareren. Als u na het verwijderen van houtrot nog oneffenheden tegenkomt dan kan u dit wegwerken met plamuur. Buitenkozijnen zijn kwetsbaarder dan binnenkozijnen. Geef uw houten kozijnen daarom altijd één of twee lagen grondverf zodat deze zo goed mogelijk beschermt worden. Zijn uw buitenkozijnen niet mooi glad geworden, schuur ze dan nogmaals licht op en breng een volgende laag aan tot u tevreden bent.

Houtrot repareren

Als uw houten buitenkozijnen of binnenkozijnen zijn aangetast door houtrot dan moet u dit repareren voordat u kunt gaan schilderen. Als het een klein gat is hoeft het niet compleet vervangen worden door nieuw hout, maar kan het gevuld worden. Gebruik dan een beitel om het houtrot uit te steken en behandel dit vervolgens met houtrotstop. Dit veegt u met een kwast in en op het hout. Hierna vult u het gat met houtrotvuller. Gebruik een beitel om het na het vullen zo glad en strak mogelijk af te werken. Als het goed is uitgehard gaat u verder met het schuren. Na het schuren is het van belang om het kozijn goed te reinigen met een vochtige doek. Nu kunt u verder met het schilderen van uw buiten- of binnenkozijnen van bijvoorbeeld uw dakkapel.

kozijnen verven

Tips

Wilt u zelf uw kozijnen verven, dan kunnen de volgende tips u wellicht verder helpen. Allereerst: goedkoop is duurkoop. Kies een kwalitatief goede verf en primer voor uw aluminium-, metalen- of stalen kozijnen. Laat u hiervoor persoonlijk adviseren door een ervaren schilder. Het verven van uw deurkozijn of raamkozijn is niet ingewikkeld maar kan door de droogtijd wel een dag of twee duren. Om uw lakverf niet te laten uitdrogen laat u een laagje water in de emmer lopen. Als u dit laagje de volgende dag weer weg haalt is uw verf nog zo goed als nieuw. Wilt u voorkomen dat uw kwasten uitdrogen dan kan u deze in een plastic zakje binden. Zo kan u de volgende dag verder met verven.

buitenkozijnen schilderen

Wat kost een schilder?

Het schilderen van uw binnen- en buitenkozijnen kost tijd. Als u liever uw tijd op een leukere manier besteed, dan kunt u een schilder inhuren. De prijs die u hiervoor betaalt kan per schilder erg verschillen. De prijzen hangen onder andere af van het materiaal en de oppervlakte dat de schilder gaat verven. De kosten voor het schilderen van uw aluminium,- kunststof-, metalen of stalen kozijnen zijn hoger dan de prijs die u voor het schilderwerk van houten kozijnen zou betalen. Er gaat meer tijd in zitten en een schilder rekent vaak een uurtarief. Voor het schilderwerk van uw kozijnen betaalt u gemiddeld tussen de €30,- en €50,- per uur.

binnenkozijnen schilderen

Vrijblijvend offertes vergelijken

Wilt u uw binnenkozijnen laten schilderen? Of bent u op zoek naar een schilder om uw buitenkozijnen te verven? Heeft u metalen, aluminium, of stalen kozijnen en wilt u weten hoe u dit het best kunt verven? Of zit u met uw handen in het haar wat betreft uw rotte houten kozijnen? Ook met uw overig schilderwerk zouden wij u kunnen helpen. Neem contact met ons op via het contactformulier. Wij werken met verschillende erkende schildersbedrijven en sturen u daarom meerdere offertes toe van bedrijven uit uw regio. Zo kunt u zelf vergelijken en bent u verzekerd van de beste service voor de laagste prijs.