Glaszetter in Noord-Brabant gezocht?

24/7 spoedservice! Direct contact!

Bel 085 500 9951

Glaszetter Noord-Brabant

Op zoek naar een glaszetter in Noord-Brabant? Een vakman helpt u met het plaatsen of vervangen van glas. In geval van spoed is de glasspecialist snel ter plaatse voor een spoedreparatie! Het is belangrijk om deze taken uit te besteden aan een vakman, zodat u verzekerd bent van de beste isolatie en de hoogste veiligheid. Op zoek naar een vakman?

Start gratis offerteaanvraag!

We zorgen ervoor dat u hierna zo snel mogelijk een gratis offerte krijgt toegestuurd. Via onze offerteservice bent u altijd verzekerd van een eerlijke prijs!

Op deze pagina leest u meer over de werkzaamheden van glaszetters en wat zij voor u kunnen betekenen. Ook vindt u meer informatie over de kosten van glaszetters en krijgt u handige tips voor het vinden van een betrouwbare glasservice in uw regio.

Glasschade? 24-uursservice!

Glasschade kan helaas iedereen overkomen. We raden u aan om een barst zo snel mogelijk te laten herstellen, omdat dit in de winter veel groter kan worden en u dan nog meer warmteverlies hebt. Is een ruit gebroken of zelfs ingeslagen? Maak dan gebruik van de 24-uurs glasservice! Glaszetters uit uw regio staan dag en nacht voor u klaar om schade zo snel mogelijk te herstellen.

Waarom gebruik maken van de 24-uurs service?

 1. Glasschade vergroot de kans op vandalisme
 2. De kans op een inbraak is ook vergroot
 3. U voorkomt onnodig warmteverlies en een hoge energierekening.

De glaszetter vervangt ter plaatse de kapotte ruit of zorgt voor een noodoplossing, zodat u niet met een gat in het raam hoeft te gaan slapen.

Bel 085 500 9951

Wat te doen bij glasschade?

Heeft u glasschade opgelopen? Blijf kalm en bel een glashandel in Noord-Brabant: nu weet u zeker dat er direct hulp onderweg is, en u niet te lang met een gat in de ruit hoeft te blijven zitten. Hieronder geven we een handig stappenplan, zodat u weet wat u bij glasschade moet doen.

 • Stap 1: glaszetter inschakelen. In geval van spoed zijn ze zo snel mogelijk bij u thuis om de schade te herstellen. Nu u weet dat hulp onderweg is, kunt u verder met de volgende stap.
 • Stap 2: foto’s maken. Contact opnemen met de verzekering kan later ook nog wel, maar het is wel belangrijk dat u bewijsmateriaal hebt. Neem foto’s van de schade en sla deze op voor de verzekeraar.
 • Stap 3: scherven opruimen. Nu is het belangrijk om te voorkomen dat iemand zich verwondt aan de scherven. Gebruik een veger en blik om de schade voorzichtig op te ruimen. Lukt dit niet? Houd dan kinderen en dieren uit de buurt totdat de glaszetter er is en de scherven kan opruimen.
 • Stap 4: Glasreparatie. Nu de glazenmaker er is zal hij de ruit vervangen of in ieder geval dichtmaken als de glasplaat niet op voorraad is.

Wat zijn werkzaamheden van glaszetters?

  De werkzaamheden van een glaszetter lopen uiteen: van het plaatsen van dubbel glas tot het informeren over de vele verschillende glassoorten. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun glas te vervangen met isolatieglas, om op de energiekosten te besparen. Een glaszetter helpt u in dit hele proces, van adviseren tot het vervangen van uw beglazing. Ook het afvoeren van de glasplaat kunt u uitbesteden aan een glaszetter, evenals het herstellen van glasschade.

  De glasservice in Noord-Brabant bestaat onder meer uit deze werkzaamheden:

 • Glas plaatsen
 • Glas vervangen
 • Glasschade repareren
 • Adviseren en informeren over de verschillende glassoorten
 • Glasplaten veilig leveren en afvoeren

Voordelen glasservice Noord-Brabant

  We zullen u altijd aan raden om het plaatsen van dubbel glas uit te besteden aan een ervaren glaszetter. Glaszetten is niet zo eenvoudig als het lijkt en een verkeerde montage kan leiden tot glasschade. Omdat een garantie vervalt als u zelf glas gaat zetten, bent u zelf verantwoordelijk voor de extra kosten: zonde! Daarom is het slim om een vakman in te huren. Glas is snel geplaatst en u profiteert van een goede garantie.

  De grootste voordelen van een professionele glasservice in Noord-Brabant:

 • U krijgt een persoonlijk advies met betrekking tot de glassoort.
 • Glaszetters bieden vaak uitstekende garantie op glas en montage.
 • Uw nieuwe beglazing is in een handomdraai gezet, zonder dat u hier tijd aan kwijt bent.
 • U profiteert van de beste isolatie en de hoogste veiligheid! Vraag gratis offertes aan!

glaszetter

Wat kost een glaszetter?

De kosten van een glaszetter liggen gemiddeld tussen de €35,- tot €45,- per uur. Het uurtarief hangt af van de mate van ervaring van de vakman en het type klus dat u uitvoert.

Een laag uurtarief ligt gemiddeld rond de €35,- per uur. Hierbij gaat het vaak om een zelfstandig glaszetter of een beginnend vakman. Die uurprijzen liggen vaak een stuk lager. Voor een groot glaszettersbedrijf ligt het uurtarief eerder rond de €45,- per uur. Gaat het om een spoedklus, dan moet u bovendien rekening houden met een spoedtoeslag. De hoogte van de toeslag verschilt per bedrijf. Vraag gratis offertes aan voor een precieze prijsindicatie.

Uurtarief glaszetter

€35,- tot €45,- per uur

(Gebaseerd op tarieven van glaszetters Noord-Brabant.)

Laag uurtarief
€35,-

(Zzp’er/Eenvoudige klussen)

Hoog uurtarief
€45,-

(Glaszettersbedrijf/Spoedklussen)

Gratis offertes ontvangen

Glas vervangen: kosten per glassoort

Hoeveel het inhuren van een glashandel in Noord-Brabant gaat kosten, hangt voor een groot deel af van het materiaal dat u kiest. Dubbel glas wordt alleen nog in de vervangingsmarkt gebruikt vanwege de lage isolatiewaarde. Dit kost gemiddeld €115,- per m² (inclusief montage) en is de goedkoopste optie als u alleen kijkt naar de montagekosten en niet naar het rendement.

Steeds meer mensen kiezen echter voor isolatieglas, omdat dit op de lange termijn veel goedkoper is: u verdient de investering dan zelfs weer terug na verloop van tijd! HR++ glas wordt standaard gebruikt bij nieuwbouw en in nieuwe kozijnen, dit kost gemiddeld €130,- per m². In de tabel hieronder vindt u de prijzen van de verschillende glassoorten.

Glaszetter Noord-Brabant: kosten 2024

Glassoort Prijs per m²*
Dubbel glas €115,-
HR glas €120,-
HR+ glas €125,-
HR++ glas €130,-
HR+++ glas (triple glas) €170,-
Melkglas Vanaf €70,-
Draadglas Vanaf €100,-
Gehard glas Vanaf €120,-
Zonwerend glas Vanaf €125,-
Gelaagd glas Vanaf €150,-
Glas-in-lood (gekleurd) Vanaf €325,-
Brandwerend glas Vanaf €450,-

Let op: dit zijn gemiddelde prijzen per m² incl. btw en montage. Exacte prijs weten? Vraag een gratis offerte aan.

Glaszetter uit Noord-Brabant nodig?

Vraag snel gratis offertes aan en profiteer van scherpe prijzen!

Gratis offertes ontvangen

Glas plaatsen

Het plaatsen van glas is één van de meest voorkomende werkzaamheden van glaszetters. Dit wordt gedaan bij nieuwbouwhuizen, bij glasschade of gewoon wanneer u toe bent aan nieuwe ramen of een hogere isolatie. U hebt de keuze uit tal van verschillende glassoorten:

 • Isolatieglas: dit zorgt voor minder warmteverlies en dus een lagere energierekening. Hiermee bespaart u jaarlijks tot wel honderden euro’s op de kosten en is in veel gevallen op de lange termijn de voordeligste optie.
 • Veiligheidsglas: dit glas heeft als doel om de kans op inbraak zo klein mogelijk te maken. Ook voorkomt het dat iemand zich verwondt, omdat er geen glasschade ontstaat. Er is ook de optie om brandwerend glas te plaatsen, dat vinden we vaak terug in bedrijfspanden. Dit geeft u de mogelijkheid om het pand bij brand veilig te verlaten.
 • Interieurglas: hierbij gaat het om verschillende soorten glas, zoals de glasplaat van een tafel, spiegel of douchewand. Ook dit kunt u opnieuw laten plaatsen door een vakman.

Dubbel glas plaatsen Noord-Brabant: de werkwijze

Dubbel glas plaatsen is in Noord-Brabant een populaire klus. Met dubbel isolatieglas bespaart u tot honderden euro’s op de energierekening per jaar en zorgt u bovendien voor een aangename binnentemperatuur.

Hieronder leest u hoe een glaszetter te werk gaat bij het plaatsen van dubbel glas in Noord-Brabant:

 • Stap 1: glas verwijderen. Na het wegsnijden van de kitrand, gebruikt de vakman een beitel om de glaslatten weg te trekken. Nu staat de glasplaat los in het kozijn en is het met behulp van een zuignap gemakkelijk te verwijderen.
 • Stap 2: sponning schoonmaken. Nu volgt het schoonmaken van de sponning. Na al die jaren kan er vuil in zitten, of kan er zelfs houtrot ontstaan zijn. Dit wordt hersteld en oude spijkers en verfresten worden verwijderd.
 • Stap 3: glas plaatsen. De volgende stap is het plaatsen van het glas. Dit wordt gedaan met glasblokjes in de sponning. Die verdelen het gewicht van het glas, zodat dit niet gaat verzakken na verloop van tijd.
 • Stap 4: afwerking. Tot slot volgt de afwerking. De vakman zet het glas op de juiste plek en plaatst daarna de glaslatten terug. Om tochten te voorkomen worden alle naden goed dicht gekit.

Glas vervangen

Een andere taak die vaak voorkomt, is het vervangen van glas. Hier zijn verschillende redenen en motivaties voor. Glasschade is natuurlijk een belangrijke reden om glas te vervangen, maar dit is niet de enige. Steeds meer mensen laten bijvoorbeeld isolatieglas plaatsen om te besparen op de energiekosten en daarnaast kan het plaatsen van veiligheidsglas de kans op een geslaagde inbraak enorm verminderen.

 • Glas vervangen zorgt voor een betere isolatiewaarde in huis.
 • Het zorgt voor een hogere veiligheid.
 • U bespaart jaarlijks op de energiekosten.
 • De waarde van uw woning stijgt
 • Door minder warmteverlies stijgt ook uw wooncomfort.
 • De oude glazen zijn flink verouderd of zelfs kapotgegaan.
Bel 085 500 9951
isolatieglas

Besparen met isolatieglas in Noord-Brabant

Isolatieglas is een dubbele of zelfs driedubbele glasplaat. De spouw hiertussen is gevuld met edelgas, wat warmteverlies nog meer voorkomt dan bij standaard dubbel glas, waarbij de spouw is gevuld met stilstaande lucht. Bovendien heeft isolatieglas in Noord-Brabant nog een warmtewerende coating, die nog meer verlies voorkomt.

Wat bespaar ik met isolatieglas?

Als u enkel glas in een 2-onder-1-kap woning vervangt met isolatieglas, dan bespaart u jaarlijks zo’n €450,- op de energiekosten! Vervangt u dubbel glas door isolatieglas, dan bespaart u nog steeds zo’n €180,- per jaar.

Waar op letten bij het vervangen van glas?

Wilt u uw glas laten vervangen door een vakman? Er zijn een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden:

 • Nieuwe kozijnen nodig? Het kan zijn dat een dubbele of driedubbele glasplaat te breed is voor uw huidige kozijnen. In dat geval moet u dus ook investeren in een nieuw kozijn, wat de totaalprijs flink beïnvloed.
 • Beste isolatie is niet direct hoogste rendement: driedubbel glas isoleert uitstekend, maar door de hoge kosten (vaak ook omdat er een nieuw kozijn nodig is) is het rendement vaak lager dan bij bijvoorbeeld HR++ glas, dat een stuk goedkoper in plaatsing is. Laat u daarom persoonlijk adviseren.
 • Denk aan goede ventilatie! Met het plaatsen van isolatieglas verliest u minder warmte, maar verdwijnen er ook natuurlijke ventilatiemogelijkheden. Laat daarom ventilatieroosters plaatsen, om vochtproblemen te voorkomen.

Glasschade herstellen

Glasschade in Noord-Brabant? Dat kan iedereen gebeuren. Een glasreparatie bestaat in de meeste gevallen uit het vervangen van de kapotte ruit. Een fysieke reparatie aan de gebroken glasplaat is vaak niet nodig, omdat de schade altijd zichtbaar blijft.

Wanneer u een glashandel inschakelt bij glasschade, dan wordt de ruit vaak ter plaatse direct vervangen. De glashandel heeft veel verschillende glassoorten direct uit voorraad leverbaar. Mocht de juiste maat niet beschikbaar zijn, dan volgt een noodoplossing. De vakman snijdt een enkele glasplaat op maat en plakt deze over de gebroken ruit heen. Hierdoor kan niemand zich verwonden en verliest u zo min mogelijk warmte.

Glasschade? Maak gebruik van de 24-uurs glasservice!

Vind snel en gemakkelijk een betrouwbare glaszetter in uw regio!

Gratis offertes ontvangen

Glaszetter Noord-Brabant inschakelen: hier moet je op letten

Wilt u een glaszetter uit Noord-Brabant inschakelen om dubbel glas te plaatsen? Er zijn heel veel glaszetters werkzaam in uw regio en het is soms lastig kiezen. Hieronder geven we een paar tips om op te letten bij het inschakelen van een ervaren glashandel. Kijk naar de prijsopbouw en de garantievoorwaarden zodat u verzekerd bent van een eerlijke prijs. Daarnaast raden we altijd aan om te kiezen voor een glashandel in Noord-Brabant zelf, om op de voorrijkosten te besparen.

Hulp nodig bij het vinden van een glaszetter? Vraag snel een gratis en vrijblijvende offerte aan!

Hoe is de prijs opgebouwd?

Bij het kiezen van een glasbedrijf in Noord-Brabant, raden we aan om goed te kijken naar de prijsopbouw. Welk glas wordt hier gebruikt? Hoe lang verwacht de vakman bezig te zijn en hoe is de verdeling materiaal- en arbeidskosten? Kijk ook naar bijkomende kosten, zoals de voorrijkosten en levering- en afvoerkosten. Zitten deze bij de prijs inbegrepen of moet u hier extra voor betalen? Door goed naar de prijsopbouw te kijken weet u zeker wat u straks gaat betalen en komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.

Wat zijn de garantievoorwaarden?

Wilt u een glaszetter inschakelen, lees dan ook zeker even de garantievoorwaarden voor. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als er onverhoopt iets misgaat en er schade ontstaat? Zijn de herstelkosten dan voor u of komt de glaszetter dit kosteloos herstellen? Dit kan per glaszetter enorm verschillen. Goede vakmannen geven u garantie op glas en montage. Bij sommige bedrijven loopt deze garantie op tot wel 10 jaar! Soms loont het dus om te kiezen voor een iets duurdere glasmaker met goede garantievoorwaarden.

Keurmerken

Er zijn een aantal keurmerken die het kiezen van een glaszetter iets gemakkelijker maken. De keurmerken geven aan of een glaszetter voldoet aan strengen kwaliteitseisen. Bovendien bieden branche- en beroepsverenigingen vaak goede garantievoorwaarden, zodat uw glas wordt vervangen ook als de glaszetter in kwestie dit niet meer kan doen.

Een belangrijk keurmerk is KIWA: dit keurmerk voor dubbel glas geeft aan dat u kiest voor beglazing dat uitstekend isoleert. Meer over dit keurmerk leest u op kiwa.nl. Naast KIWA, is er ook nog een keurmerk voor glaszetters. Wanneer zij beschikken over het GBO (Glas Branche Organisatie) certificaat, dan zijn ze getoetst op vakbekwaamheid en veiligheid.

Kies een lokale glaszetter

We raden u altijd aan om een lokale glaszetter te kiezen. Allereerst omdat deze bij glasschade zo snel mogelijk ter plaatse is. Ten tweede omdat een lokale glaszetter goedkoper is!

Hoe kan dat?

Glaszetters brengen voorrijkosten in rekening: dit zijn kosten die je al maakt nog voordat er ook maar iets is gebeurd. De hoogte van de voorrijkosten hangen af van de afstand tussen de glashandel in Noord-Brabant en uw huis. Door te kiezen voor een glashandel in de buurt houdt u de voorrijkosten dus zo laag mogelijk!

glaszetter-vakman

Glaszetter Noord-Brabant nodig? Vraag een gratis offerte aan!

Voor glaswerken schakelt u het beste een glaszetter uit Noord-Brabant in. Een glashandel heeft veel verschillende glassoorten op voorraad, en geeft u een persoonlijk advies. Zo bent u verzekerd van de beste keuze voor uw situatie! Bovendien bespaart een glaszetter u tijd, omdat hij uw nieuwe beglazing in een handomdraai gemonteerd heeft. Op zoek naar een glashandel in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk de prijsopgave van een goedkope glaszetter in uw regio: zo profiteert u altijd van de beste prijs! Kijk naar de prijs, de garantievoorwaarden en de materialen, zodat u zeker weet dat u een eerlijke prijs betaalt. De aanvraag is gratis en bovendien vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.

Gratis offertes ontvangen

Recent aangevraagde glaszetter offertes

085 500 9951