Schilder in Schijndel nodig?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis offertes vergelijken!

Schilder Schijndel

Met de hulp van een schilder in Schijndel wordt uw schilderwerk binnen- en buitenshuis strak en vakkundig aangebracht. Schilders geven u bovendien advies over de verschillende verfsoorten en kleuren, zodat uw huis helemaal naar uw wens is. Op zoek naar een schildersbedrijf in de regio?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt hierna zo snel mogelijk gratis offertes van experts in uw regio. Vergelijk de prijzen van verschillende schilders en bespaar tot wel 40%!

Benieuwd wat een schilder voor u kan doen? Op deze pagina leest u over de belangrijkste redenen om een schilder in te huren en krijgt u informatie over de vele verschillende schilderwerken die ze voor u uitvoeren. U vindt informatie over de kosten en we geven u praktische bespaartips!

Voordelen van onze service

Op zoek naar een schilder in uw regio? Met onze gratis offerteservice is het mogelijk schilders in Schijndel te vergelijken. Zo kiest u gemakkelijk voor een bedrijf in uw eigen regio en bespaart u bovendien tot wel 40% op de kosten.

Uw grootste voordelen op een rij:

 1. U krijgt inzicht in de prijzen van verschillende schilderbedrijven in uw regio.
 2. Zo kiest u gemakkelijk voor de schilder met het beste aanbod.
 3. U bespaart tot wel 40% op de totaalprijs!
 4. De offerteaanvraag is verder gratis en zonder verplichtingen.

Waarom een schilder inhuren?

  Wilt u er zeker van zijn dat uw schilderwerk netjes wordt aangebracht, dan is het zeker aan te raden een schilder in te schakelen. Het voordeel van een vakman is dat deze u een persoonlijk advies geeft en dat u zo verzekerd bent van het mooiste resultaat.

  Waarom zou u een schilder inhuren?

 • Omdat u zelf geen tijd of energie heeft om uw huis te schilderen.
 • Wanneer uw dakkapel of gevel geschilderd moet worden en u zelf niet de juiste materialen of gereedschappen heeft.
 • Omdat u er zeker van wilt zijn dat het schilderwerk strak en vakkundig wordt aangebracht.
 • U twijfelt over de juiste kleuren en verfsoorten en wilt het advies van een vakman.

Huis schilderen: wanneer is het nodig?

Wanneer we spreken over het buitenschilderwerk, is het aan te raden om het schilderen eens elke 5 tot 7 jaar te herhalen. Dat is belangrijk, omdat buitenschilderwerk een belangrijke beschermende functie heeft. Het voorkomt dat de ondergrond wordt aangetast door bijvoorbeeld houtrot. Begint de verflaag al sneller te bladderen of zitten er beschadigingen in de verf? Dan raden we aan om zo snel mogelijk een schilder in te schakelen.

Een binnenschilder uit Schijndel hoeft u minder vaak in te zetten. Deze heeft u nodig op het moment dat u de kleuren op de muur wilt veranderen of als u vindt dat het plafond te veel vergeeld is. Ook is een binnenschilder nodig als de verflaag op de trap versleten is of als u houten meubels opnieuw wilt laten schilderen.

schilder Schijndel prijzen

Schilder Schijndel: prijzen 2024

De prijzen van een schilder in Schijndel beginnen rond de €30,- tot €35,- per m² voor binnenschilderwerk, en rond de €35,- tot €40,- per m² voor buitenschilderwerk. Soms brengt de schilder een uurtarief in rekening, vaak bij de meer complexere klussen. Voor buitenschilderwerk ligt dit rond de €40,- tot €50,- per uur en voor binnenschilderwerk betaalt u in dat geval tussen de €35,- tot €40,- per uur.

De kosten van een schilder hangen nauw samen met de werkzaamheden die uitgevoerd worden. Het sauzen van een muur of plafond kost bijvoorbeeld €10,- tot €15,- per m², maar zou u kiezen voor spuiten dan liggen de kosten nog maar rond de €6,- tot €10,- per m².

Voor buitenschilderwerk liggen de prijzen doorgaans hoger dan voor binnen. Dat komt vooral omdat het buitenschilderwerk aan strengere eisen moet voldoen, omdat het zo’n belangrijke beschermende functie heeft.

Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Wat kost een schilder?

Omschrijving Gemiddelde prijs*
Binnenschilder
Per m² €30,- tot €35,-
Per uur €35,- tot €40,
Plafond of muren spuiten €6,- tot €10,- per m²
Plafond of muren sauzen €10,- tot €15,- per m²
Trap €35,- tot €40,- per uur
Buitenschilder
Per m² €35,- tot €40,-
Per uur €40,- tot €50,-
Gevel €35,- tot €40,- per m²
Kozijnen €35,- tot €50,- per uur
Deuren €120,- per deur
Dakkapel €550,- voor de hele dakkapel
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per schildersbedrijf verschillen. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan.

Schilder nodig?

Vraag gratis offertes aan en kies de schilder met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

De kosten van buiten- of binnenschilderwerk hangt af van diverse factoren. De specifieke schilderklus speelt een rol, evenals het tarief van het schildersbedrijf. Hieronder staat een overzicht van verschillende factoren of keuzes die de kostprijs beïnvloeden.

 • Het tarief van de schilder: betaalt u per uur of per vierkante meter?
 • De specifieke werkzaamheden: het schilderen van een trap is bijvoorbeeld duurder dan het sauzen van de muur.
 • De materiaalkosten: voor buitenschilderwerk zijn de materiaalkosten vaak hoger dan voor binnenschilderwerk.
 • Voorrijkosten: de kosten die u betaalt nog voordat de schilder aan de slag is gegaan.

Uurtarief of prijs per m²?

In de tabel kunt u zien dat schilders zowel een vast uurtarief hanteren als een prijs per vierkante meter. Wat kost een schilder? Dat hangt vooral af van het schilderwerk. Bij eenvoudige werkzaamheden, zoals het sauzen of spuiten van de muur, gaat het meestal om een prijs per vierkante meter. Deze klus is eenvoudig en vereist een minimale voorbereiding.

Het verven van een trap of raamkozijnen is een stuk complexer, waardoor de vakman sneller geneigd is een prijs per uur in rekening te brengen. Het nadeel hiervan is dat u vooraf niet precies weet hoe lang de vakman bezig is.

Wilt u liever geen prijs per uur betalen? Kijk dan of het mogelijk is om een totaalprijs af te spreken, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

schildersbedrijf Schijndel

Wat doet een schilder in Schijndel?

  Schilders in Schijndel hebben een breed aanbod aan werkzaamheden. Het aanbrengen van schilderwerk is natuurlijk de belangrijkste taak: zowel binnen als buitenshuis kunnen ze de verf strak en vakkundig aanbrengen. Daarnaast kunnen ze beschadigingen in bestaande verf ook herstellen. Zo ziet u niks meer van de schade en ziet uw huis er weer netjes en verzorgd uit.

  Dit zijn de belangrijkste werkzaamheden van een schilder in Schijndel:

 • Schilderwerk aanbrengen
 • Bestaand schilderwerk herstellen
 • Voorbereidende werkzaamheden
 • Verwijderen van houtrot en andere oneffenheden
 • Adviseren over de verschillende soorten verf en kleuren.
 • Op zoek naar een schilder? Start uw gratis offerteaanvraag en ontvang maximaal 5 prijsopgaven van schilders bij u uit de buurt! De aanvraag is geheel vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast.

Schilderwerk: hoe gaat de schilder te werk?

  Benieuwd hoe een binnen- of buitenschilder precies te werk gaat? Hieronder vindt u een handig stappenplan, zodat u een idee krijgt van de werkzaamheden van de vakman.

 • Afdekken en afplakken. Om te voorkomen dat de verf terechtkomt op plekken waar deze niet hoort, moeten plinten, plafonds en vloeren strak afgeplakt worden. De vakman doet dit met veel precisie, omdat de tape ook bepaalt hoe strak de lijnen op de muur of het plafond worden gezet. Meubels in de ruimte worden netjes afgedekt, zodat deze niet beschadigd raken.
 • Voorbereiding. De schilders nemen ook de voorbereiding op zich (als u dit zelf nog niet heeft gedaan). Dit bestaat uit het schuren, schoonmaken en ontvetten van de ondergrond. Bij muren wordt oude behang verwijdert en zal de vakman het oppervlak oneffenheden dichten met plamuur.
 • Grondverf of primer aanbrengen. Bij houten elementen is het meestal nodig een grondverf aan te brengen. In sommige gevallen is het zelfs nodig om twee lagen grondverf te gebruiken: dit zorgt er straks voor dat de afwerkingslaag netjes aangebracht wordt. Bij muren en plafonds is het soms nodig om een primer aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat de muur de verf niet absorbeert, en zo heeft u uiteindelijk minder verf nodig voor hetzelfde oppervlak.
 • Schilderen. Nu volgt de afwerking laag. Afhankelijk van de kleur en de ondergrond wordt deze meestal in twee lagen aangebracht.

Besparen op de kosten van een schilder?

Vind een goedkoop bedrijf in uw regio en bespaar tot wel 40% op de kosten.

Gratis offertes ontvangen

Soorten schilderwerk Schijndel

Een schilder is in te huren voor verschillende soorten schilderwerk. U kiest zelf welke werkzaamheden u uitbesteedt. Van relatief eenvoudige klussen, zoals het spuiten van de binnenmuren, tot de meer complexere klussen als het verven van de buitenkant van een dakkapel.

We onderscheiden twee verschillende soorten schilderwerk in Schijndel:

 • Binnenschilderwerk: alle schilderklussen binnenshuis.
 • Buitenschilderwerk: alle schilderklussen buiten en rondom uw huis.

Hieronder gaan we iets dieper in op de verschillende soorten schilderwerken. Wilt u weten wat dit ongeveer kost? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Binnenschilderwerk

Onder binnenschilderwerk verstaan we dus alle schilderwerken binnenshuis. Dit gaat heel breed: van het verven tot de muren en plafonds, tot het lakken van de trap en uw houten meubilair.

U kunt een schilder onder meer inschakelen voor deze binnenschilderwerken:

 • Keuken schilderen: een vakman kan de uitstraling van de keuken enorm transformeren door alleen al de keukenkastjes te schilderen. U kiest zelf de kleur, de vakman kiest eigenlijk altijd voor een afwasbare verf. Dit maakt het onderhoud in de keuken een stuk eenvoudiger.
 • Trap verven: dit bestaat uit het schuren (of zandstralen) van de trap, het aanbrengen van een grondverf en een aflaklaag. Bij de trap wordt veel gebruik gemaakt van slijtvaste verf, zodat er geen gladde plekken ontstaan. Het is ook mogelijk de trap te lakken, zodat de oorspronkelijke houtlook behouden blijft.
 • Houten vloer verven: een houten vloer die versleten is, kan een opknapper gebruiken. Verven is een relatief eenvoudige manier om de stijl van de ruimte bovendien te veranderen. Kies voor een lichte vloer voor een ruimtelijk effect, of ga voor een donkere vloer als u juist een knusse ruimte wilt realiseren.
 • Muren spuiten: door de muren te spuiten krijgt de kamer de gewenste uitstraling. Praktisch elke kleur is mogelijk. Spuiten is snel en efficiënt doordat de vakman gebruik maakt van een spuitmachine en zo in korte tijd de muur behandelt. Hierdoor liggen de kosten relatief laag.
 • Plafonds schilderen: een vergeeld plafond geeft uw huis een slordige uitstraling. U kunt het plafond witten, of verven in dezelfde kleur als de muren voor een ruimtelijk effect.
 • Meubels verven: houten meubels moeten af en toe opnieuw geverfd worden om slijtage te voorkomen.

schilderwerk Schijndel

Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk heeft naast de decoratieve functie ook een beschermende functie. Verf op de gevel beschermt de buitenmuur tegen kou en neerslag en op de kozijnen beschermt het tegen houtrot en andere vochtproblemen. Het is dus belangrijk om de buitenschilderwerken eens in de 5 tot 7 jaar te herhalen, zodat uw huis optimaal beschermd blijft.

Wanneer we spreken van buitenschilderwerk dan gaat het onder meer over deze klussen:

 • Deuren schilderen: denk aan de voordeur, de kozijnen van de schuifpui of openslaande tuindeuren. U kiest zelf welke kleur uw deur krijgt, zodat u zelf bepaalt wat de uitstraling van uw huis is.
 • Kozijnen verven: dit is een klus die vaak uitbesteedt wordt, omdat het veel tijd kost. De vakman schuurt de kozijnen, brengt een grondverf aan en werkt het raam daarna af met 1 tot 2 lagen verf.
 • Dakkapel schilderen: de vakman schildert de hele buitenkant van uw dakkapel. De kozijnen, de boeiboorden en de zijwangen. Dit moet u elke 7 tot 10 jaar herhalen om te voorkomen dat de uitstraling van de dakkapel verslechterd.
 • Dakgoot verven: door de dakgoten in dezelfde kleur te verven als de kozijnen creëert u eenheid en zorgt u ervoor dat de woning ervan voor netjes en verzorgd uitziet.
 • Buitenmuur verven: dit geeft uw huis een prachtige egale en luxe uitstraling. In principe kunt u zelf kiezen welke kleur uw huis krijgt, maar houd er rekening mee dat u in sommige gevallen een vergunning nodig heeft. De verf beschermt de gevel tegen vuil en neerslag, waardoor u de levensduur verlengt.

Schilders Schijndel: de grootste voordelen

Voor veel mensen lijkt het schilderen van een huis relatief eenvoudig: waarom dan toch een schilder inhuren? Allereerst is het belangrijk om te weten dat verven niet zo eenvoudig is als het lijkt. Het heeft een goede voorbereiding nodig als u wilt dat de verf lang mooi blijft. Bij een trap betekent dit bijvoorbeeld dat het oppervlak volledig geschuurd moet worden: dat neemt nu eenmaal veel tijd in beslag!

Het inhuren van ervaren schilders in Schijndel heeft een paar grote voordelen ten opzichte van zelf schilderen:

 • De schilderwerken zijn veel sneller afgerond als ze worden uitgevoerd door een ervaren schilder.
 • De verf wordt strak en netjes aangebracht: geen strepen of druipers te bekennen.
 • Door de beste voorbereiding aan het oppervlak, gaat de verflaag zo lang mogelijk mee.
 • Een schilder geeft u een persoonlijk advies: ook met betrekking tot de kleurmogelijkheden.

Schilder uit Schijndel gezocht?

Vergelijk gratis offertes en vind een goedkoop schildersbedrijf bij u in de buurt!

Gratis offertes vergelijken

Schildersbedrijven Schijndel vergelijken: waarop letten?

Met het vergelijken van schildersbedrijven in Schijndel, vindt u gemakkelijk de schilder met het beste aanbod. Maar dan moet u natuurlijk wel weten waar u op moet letten bij het vergelijken van de offertes. Behalve de kosten is het namelijk ook belangrijk om te vergelijken op materiaal, planning en garantievoorwaarden.

Hieronder vertellen we u precies waar u op moet letten als u het beste aanbod wilt vinden. Heeft u hulp nodig met het vinden van een schildersbedrijf? Twijfel dan niet en vraag snel gratis offertes aan!

1. Hoe is de prijs berekend?

Het eerste waar u naar kijkt bij het vergelijken van schildersbedrijven in Schijndel, is de prijs. Hoe is deze berekend? In veel gevallen gaat het om een prijs per vierkante meter, zoals bij het sauzen van muren of plafonds of het verven van de gevel.

In sommige gevallen staat er een prijs per uur op de offerte. Als dat het geval is, dan is het goed om te weten wat de planning is, hoe lang de schilder verwacht bezig te zijn en wat de verwachte totaalkosten zijn.

2. Welke materialen gebruiken de schilders?

In een goede offerte staan ook alle gebruikte materialen omschreven. Vergelijk dus niet alleen op prijs, maar kijk ook naar hoe deze is opgebouwd. Is er kwaliteitsverf gebruikt? Hoeveel lagen verf denkt de schilder aan te brengen en hoeveel verf heeft hij daarvoor nodig?

Voor buitenschilderwerken zijn bovendien vaak ook andere materialen nodig, zoals een steiger of ladder. Staan de kosten hiervoor ook vermeld op de offerte of komt de prijs hier nog overheen? Het is slim om dit vooraf uit te zoeken, zodat u niet voor onnodige verrassingen komt te staan.

3. Zijn voorbereidende werkzaamheden inbegrepen?

Het kan zijn dat de schilder extra voorbereidende werkzaamheden moet uitvoeren. Bijvoorbeeld het egaliseren van het oppervlak of het verwijderen van houtrot. Hoe zit het met de kosten voor deze voorbereidende werkzaamheden: zitten die bij de totaalprijs inbegrepen?

Als u stelposten in de offerte heeft staan, dan zitten deze kosten vaak niet bij de totaalprijs inbegrepen. Het lastige aan deze stelposten, is dat u dus vooraf niet zeker weet wat het gaat kosten. Daar staat tegenover dat een offerte zonder stelposten vaak iets duurder is. Ook hierin moet u een afweging maken.

schildersbedrijven Schijndel

4. Wat is de planning?

In een goede offerte staat ook een duidelijke planning omschreven. Wanneer kan de schilder beginnen met de werkzaamheden en hoe lang denkt hij nodig te hebben? Een beginnend schilder is vaak iets goedkoper, maar heeft daarentegen ook iets meer tijd nodig om de klus af te ronden. Heeft u de tijd om zolang midden in de schilderwerkzaamheden te wonen of vindt u het juist belangrijk dat de werken sneller zijn afgerond?

5. Wat zijn de garantievoorwaarden?

De garantievoorwaarden zijn een belangrijk onderdeel van de offerte. Neem deze door zodat u op de hoogte bent van de voorwaarden. Wat gebeurt er als het bedrijf failliet is vlak voordat zij zouden beginnen met schilderen? Moet u een aanbetaling doen? Wat gebeurt er als u niet tevreden bent met het eindresultaat?

Vaak zijn schilders zonder garantievoorwaarden iets goedkoper dan een schilder met uitstekende garantievoorwaarden. Het is dus altijd slim om hier voor uzelf een afweging in te maken en bij het vergelijken altijd rekening te houden met de voorwaarden.

Besparen op de kosten van een schilder: zo doet u dat!

Wilt u wel een ervaren schilder uit Schijndel inschakelen en toch besparen op de kosten? Dat is zeker mogelijk: hieronder geven we u 5 praktische tips om te besparen op de totaalprijs.

 • 1. Kies een lokaal schildersbedrijf. Door te kiezen voor een schildersbedrijf in Schijndel houdt u de voorrijkosten zo laag mogelijk. Vaak betaalt u een vast bedrag per kilometer: hoe kleiner de afstand tussen uw huis en het bedrijf, des te lager de kosten!
 • 2. Help zelf mee. Door voorbereidende werkzaamheden uit te voeren bespaart u de schilder tijd, en houdt u de arbeidskosten dus zo laag mogelijk.
 • 3. Regel een kwantumkorting. Hoe groter de klus, des te lager de prijs per vierkante meter. Laat uw hele huis in één keer schilderen of schakel samen met de buren een ervaren schilder in.
 • 4. Wacht tot uw huis twee jaar oud is. In dat geval profiteert u van een verlaagd btw-tarief op arbeids- en materiaalkosten, waardoor u goedkoper uit bent.
 • 5. Vergelijk offertes. Elke schilder bepaalt zijn of haar eigen tarieven, waardoor de kosten per bedrijf kunnen verschillen. Door te vergelijken kiest u eenvoudig voor de schilders met het beste aanbod.

Verlaagd btw-tarief op schilderwerk

Wanneer u schilderwerk in huis laat uitvoeren door een ervaren schilder, dan profiteert u mogelijk van een verlaagd btw-tarief. Bij huizen ouder dan 2 jaar geldt namelijk een verlaagd btw-tarief van slechts 9%. Dat is een korting van maar liefst 12% op de btw! Dit tarief is geldig op materiaalkosten en arbeidskosten. Voor werkzaamheden die te ver van het schilderen afstaan wordt wel het reguliere btw-tarief in rekening gebracht.

Meer weten? Lees dan verder op belastingdienst.nl.

schilders Schijndel

Besparen op een schilder? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u verzekerd zijn van het mooiste schilderwerk in huis, dan raden we aan een professioneel schilder in te huren. Niet alleen wordt de verf netjes aangebracht, u krijgt ook een persoonlijk advies met betrekking tot verfsoorten, kleuren en technieken. Op zoek naar een schilder in uw eigen regio?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag zorgen we ervoor dat u zo snel mogelijk de offertes krijgt toegestuurd. Vergelijk verschillende schildersbedrijven in Schijndel en kies zo voor de vakman met het beste aanbod. U bespaart tot wel 40% op de kostprijs! U ontvangt de offertes gratis en zonder verdere verplichting, zodat u nergens aan vast zit.

Gratis offertes vergelijken

Recent aangevraagde schilder offertes

Schilder in Eindhoven
Binnenschilderwerk in Tilburg
Huis schilderen in Breda
Trap verven in Oss
Schildersbedrijf in Oosterhout
Buitenschilderwerk in Cuijk
Muur schilderen in Drunen
Gevel schilderen in Rosmalen
Binnenschilder in Geldrop
Buitenschilder in Boxtel