Schilder in Vaassen nodig?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis offertes vergelijken!

Schilder Vaassen

Met een professionele schilder in Vaassen wordt het schilderwerk in uw woning netjes en vakkundig aangebracht. Het schilderwerk heeft een grote invloed op de sfeer en de uitstraling van uw woning, zowel aan de binnen als aan de buitenkant. Het is dus belangrijk om hier tijd en aandacht aan te besteden. Op zoek naar een schilder?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u meerdere prijsopgaven van schilders in uw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en bespaar tot wel 40%!

Benieuwd wat een schildersbedrijf voor u kan betekenen? Op deze pagina gaan we in op de voordelen van een professionele binnen- of buitenschilder, leest u over de gemiddelde kosten en krijg u informatie over de mogelijkheden van binnen- en buitenschilderwerk. Tot slot vindt u hier handige bespaartips voor het schilderwerk in uw huis.

Voordelen van onze service

Met onze gratis offerteservice vindt u snel en gemakkelijk een ervaren schilder in Vaassen. Door te vergelijken bent u bovendien verzekerd van een eerlijke en scherpe prijs en profiteert u toch van topkwaliteit!

Uw voordelen op een rij:

 1. U krijgt een compleet en eerlijk beeld van de gemiddelde prijzen.
 2. Zo kiest u gemakkelijk voor de schilder met het beste aanbod.
 3. De besparing loopt op tot wel 40% op de totaalprijs.
 4. De offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend.

schilder Vaassen

Waarom een schilder inhuren?

  Schilderwerk wordt veel als doe-het-zelf-klus gezien, maar het inhuren van een ervaren schilder heeft toch echt grote voordelen. Allereerst omdat de hulp van een vakman je veel tijd, energie en frustraties bespaart. Als je zelf aan de slag gaat en de muur op de verkeerde manier schildert, kan het zijn dat je na 4 lagen nog steeds niet tevreden bent over het resultaat. Bespaar jezelf onnodige materiaalkosten en besteed de klus direct uit aan een schildersbedrijf.

  De belangrijkste redenen om een schilder in te huren:

 • Tijdbesparing: de hulp van een vakman bespaart jou tijd, energie en frustraties.
 • Kwaliteit: het schilderwerk wordt strak en vakkundig aangebracht, zonder strepen!
 • Garantie: de meeste schilders bieden uitstekende garantievoorwaarden.
 • Btw-tarief: bij een woning van 2 jaar oud profiteert u bovendien van een verlaagd btw-tarief.

Huis schilderen: wanneer is het nodig?

De meeste mensen laten hun huis schilderen tijdens een verhuizing of verbouwing. Dit is een goed moment, omdat het huis (waarschijnlijk) nog leeg staat en er dus geen meubels afgedekt hoeven worden. Het voordeel hiervan, is dat u uw nieuwe woning direct de gewenste sfeer kunt geven met het schilderen van de muren, ramen en plafonds.

Wanneer is het nodig om een huis te schilderen?

Dit kan in theorie natuurlijk op elk willekeurig moment. De belangrijkste reden om de binnenkant van uw huis opnieuw te schilderen, is als u de kleuren wilt veranderen of als het schilderwerk flink verouderd, verkleurd of beschadigd is geraakt.

Wat betreft het buitenschilderwerk is het aan te raden om dit eens in de 5 tot 7 jaar te vernieuwen. Op die manier blijft de verflaag het hout beschermen tegen neerslag en houtrot.

schilder Vaassen prijzen

Schilder Vaassen: prijzen 2024

Elke schilder in Vaassen bepaalt zijn of haar eigen prijzen. Hierdoor kunnen de kosten flink verschillen. Wat kost een schilder? Per vierkante meter betaalt u voor binnenschilderwerk gemiddeld €30,- tot €35,- en voor buitenschilderwerk €35,- tot €40,-. Voor sommige, complexere klussen, rekenen vakmannen een prijs per uur. Voor binnenschilderwerk ligt dit tussen de €35,- tot €40,- en bij buitenschilderwerk gaat het om een tarief van €40,- tot €50,- per uur.

Daarnaast hangen de kosten van het buiten- of binnenschilderwerk volledig af van de specifieke klus die u uitbesteedt. Zo kost het verven van de trap gemiddeld €35,- tot €40,- per uur per uur en laat u de muren spuiten vanaf €6,- tot €10,- per m². Dit zijn natuurlijk slechts indicaties: de exacte prijs zal per schildersbedrijf verschillen.

Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Wat kost een schilder?

Omschrijving Gemiddelde prijs*
Binnenschilder
Per m² €30,- tot €35,-
Per uur €35,- tot €40,
Plafond of muren spuiten €6,- tot €10,- per m²
Plafond of muren sauzen €10,- tot €15,- per m²
Trap €35,- tot €40,- per uur
Buitenschilder
Per m² €35,- tot €40,-
Per uur €40,- tot €50,-
Gevel €35,- tot €40,- per m²
Kozijnen €35,- tot €50,- per uur
Deuren €120,- per deur
Dakkapel €550,- voor de hele dakkapel
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per schildersbedrijf verschillen. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan.

Schilder nodig?

Vergelijk meerdere schildersbedrijven en vind zo een schilder in uw regio!

Gratis offertes vergelijken

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

De kosten van een schilder worden beïnvloed door:

 • Het uurtarief van de schilder: elke schilder bepaalt zijn of haar eigen tarief.
 • De specifieke schilderwerken: voor sommige werkzaamheden wordt een prijs per vierkante meter in rekening gebracht, en voor complexere klussen gaat het vaak om een prijs per uur.
 • De materiaalkosten: een schilder zal altijd kwalitatieve verf gebruiken, maar tussen verschillende merken verf kunnen grote prijsverschillen zitten.
 • Voorrijkosten: elk schildersbedrijf brengt voorrijkosten in rekening. Hoe kleiner de afstand tussen uw huis en het bedrijf, des te lager de voorrijkosten.
 • Voorbereidende werkzaamheden: soms moet houtrot verwijderd worden en soms is het nodig om de muur egaal te maken. Hoe slechter de staat van het oppervlak des te hoger de arbeidskosten voor de voorbereidende werkzaamheden.

Uurtarief of prijs per m²?

Voor schilderwerk wordt een uurtarief of een prijs per vierkante meter in rekening gebracht.

Wat is het verschil?

Een prijs per vierkante meter behoort vaak tot de simpelere schilderwerken: het sauzen van de muur of het spuiten van het plafond. Dit is standaard werk dat een vakman zonder moeilijkheden in korte tijd kan uitvoeren. Het voordeel van een prijs per vierkante meter, is dat u vooraf precies weet waar u aan toe bent.

Een prijs per uur wordt in rekening gebracht voor de meer ingewikkeldere klussen, zoals het verven van de trap of het lakken van de ramen. Hierbij is het belangrijk dat u ook een planning krijgt, zodat u een duidelijk beeld heeft van de totale kosten.

schildersbedrijf Vaassen

Wat doet een schilder in Vaassen?

  Schilders in Vaassen hebben een breed aanbod aan werkzaamheden. Door hun jarenlange kennis en ervaring kunnen ze u bijvoorbeeld goed adviseren over de verschillende verfsoorten, de kleuren en de gebruikte schildertechnieken. Daarna zullen ze het schilderwerk professioneel voorbereiden zodat ze zeker zijn van het mooiste en strakste resultaat.

  Dit zijn de belangrijkste werkzaamheden van een schilder in Vaassen:

 • Schilderwerk voorbereiden, zoals het oppervlak schuren en ontvetten, houtrot verwijderen.
 • Schilderwerk aanbrengen, dit gebeurt vaak met een roller of kwast, maar muren of plafonds kunnen eventueel ook gespoten worden.
 • Schilderwerk herstellen. Dit is nodig bij beschadigingen in de verf van bijvoorbeeld raamkozijnen of deuren. Door het schilderwerk te herstellen blijft het hout beschermt tegen houtrot.
 • Adviseren over verschillende verfsoorten en schildertechnieken, zodat u de beste keuze kunt maken.
 • Op zoek naar een schilder? Start uw gratis offerteaanvraag en ontvang maximaal 5 prijsopgaven van schilders bij u uit de buurt! De aanvraag is geheel vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast.

Schilderwerk: hoe gaat de schilder te werk?

  Benieuwd hoe een ervaren schilder te werk gaat? Hij voert eerst de voorbereidende werkzaamheden uit en gaat dan verder met het schilderen. Dit alles doet hij vakkundig en professioneel, zodat u verzekerd bent van het mooiste resultaat.

  Schilders uit Vaassen gaan grotendeels volgens het onderstaande stappenplan te werk.

 • Stap 1: voorbereidende werkzaamheden. Dit bestaat uit het afplakken van muren en plinten, het afdekken van meubels en eventueel de vloer. Dit is nodig om te voorkomen dat de verf straks terecht komt op plekken waar het niet hoort. Bij houten elementen zal de schilder het hout ook voorbereiden. Dit houdt in dat hij het oppervlak schuurt, ontvet en schoonmaakt. Dit zorgt voor een goede hechting en een strak resultaat.
 • Stap 2: schilderwerk aanbrengen. Bij houten elementen gaat het vaak om meerdere lagen. Eerst een grondverf, dan één of twee aflaklagen. Bij het verven of spuiten van muren en plafonds hangt het van de verf af hoeveel lagen er nodig zijn. Verft u een donkere muur wit, dan is het logisch dat er meerdere lagen worden aangebracht voor een dekkend resultaat.
 • Stap 3: afwerking. Hierna werkt de vakman het schilderwerk netjes af. Denk hierbij aan het verwijderen van de schilderstape en het schoonmaken van het oppervlak. Zo hoeft u zelf niks meer te doen!

Besparen op de kosten van een schilder?

Vergelijk gratis offertes en kies zo het schildersbedrijf met het beste aanbod!

Gratis offertes ontvangen

Soorten schilderwerk Vaassen

Je kunt een vakman inhuren voor verschillende soorten schilderwerk in Vaassen. Het gaat hierbij om zowel binnen- als buitenschilderwerk. Wanneer we spreken van binnenschilderwerk, dan gaat het om het schilderen van alles in uw huis: van de muren en plafonds tot houten meubels en de trap. Dit heeft vooral een decoratieve functie, hoewel het in het geval van de trap ook te maken heeft met de veiligheid.

Voor schilderwerk buiten, zoals de gevel, de raamkozijnen, deuren en de dakkapel, geldt dat het ook een beschermende functie heeft. Hierbij beschermt de verf namelijk het oppervlak tegen kou en neerslag, waardoor het langer meegaat.

Hieronder gaan we dieper in op de verschillende soorten schilderwerk in Vaassen. Wilt u weten wat het kost om uw huis van binnen of buiten te laten verven? Vraag dan snel gratis offertes aan en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs!

Binnenschilderwerk

Binnenschilderwerken hebben vooral een decoratieve functie: zij bepalen de sfeer in huis.

Wanneer we spreken over binnenschilderwerk, dan gaat het over onder meer deze soorten schilderwerken:

 • Keuken schilderen: zowel de muren in de keuken als de keukenkastjes zelf. Bij het schilderen in de keuken wordt een afwasbare verf gebruikt, zodat het gemakkelijk in onderhoud is.
 • Trap verven: door de trap een nieuwe lik verf te geven, verhoogt u de veiligheid. De treden zijn dan minder glad en hierdoor hebt u tijdens het traplopen meer grip.
 • Houten vloer verven: heeft uw houten vloer een opknapbeurt nodig? Door een donkere vloer licht te schilderen krijgt de ruimte een compleet andere sfeer.
 • Muren spuiten: welke kleur de muren hebben, bepaalt voor een groot deel de stijl van uw woning. U kunt de muren zo vaak opnieuw laten spuiten als u wilt.
 • Plafonds schilderen: een verouderd of vergeeld plafond heeft onbewust een hele grote invloed op de sfeer. Door deze te witten (of een andere kleur te sauzen) krijgt de woning een hele nette en verzorgde uitstraling.
 • Meubels verven: houten meubels kunnen met een nieuw laagje verf een hele andere uitstraling krijgen. Zo kunt u ook oudere meubels die eigenlijk niet meer zo goed bij het interieur passen toch transformeren naar een meubelstuk die goed bij uw stijl past!

schilderwerk Vaassen

Buitenschilderwerk

Wanneer we spreken van het buitenschilderwerk, dan gaat het om alle schilderwerken die aan de buitenkant en rondom uw woning plaatsvinden. Hierbij heeft het schilderwerk ook een grote beschermende functie: het voorkomt namelijk houtrot en verlengt zo de levensduur.

Onder buitenschilderwerk verstaan we onder meer:

 • Deuren schilderen: uw buitendeuren zijn één van de eerste dingen die gasten zien. Door deze opnieuw te schilderen bent u verzekerd van een goede eerste indruk.
 • Kozijnen verven: de raamkozijnen moet u elke 5 tot 7 jaar opnieuw laten schilderen om houtrot te voorkomen en de levensduur te verlengen.
 • Dakkapel schilderen: een houten dakkapel moet ook regelmatig bijgewerkt worden, omdat deze er anders snel slordig en onverzorgd uitziet. Dit is geen klus die u eenvoudig zelf doet, omdat u hiervoor het dak op moet klimmen. Ervaren schilders gebruiken speciale middelen om dit veilig te kunnen doen, zoals een steiger.
 • Dakgoot verven: door de houten bakken om uw dakgoten een nieuwe kleur te geven krijgt uw huis een verzorgde uitstraling. Laat de dakgoten matchen met de kozijnen zodat uw huis eenheid uitstraalt.
 • Buitenmuur verven: u kunt ook uw gevel schilderen voor een egale en luxe uitstraling. Dit beschermt bovendien tegen vocht en verlengt de levensduur.

Schilders Vaassen: de grootste voordelen

Het inhuren van professionele schilders in Vaassen heeft grote voordelen. Door de jarenlange ervaring is de kwaliteit van de schilderwerken echt stukken beter dan wanneer u zelf aan de slag zou gaan. Er zijn geen strepen, de verf is egaal aangebracht en de lijnen zijn strak gezet. Wilt u zeker weten dat uw huis er verzorgd uitziet dan raden we aan om een schildersbedrijf in te huren.

Toch is kwaliteit zeker niet het enige voordeel van ervaren schilders!

 • De schilders hebben de werkzaamheden een stuk sneller klaar dan wanneer u zelf aan de slag zou gaan.
 • U krijgt een persoonlijk advies met betrekking tot verfsoort en kleur, zodat u de juiste keuze maakt.
 • U krijgt goede garantievoorwaarden: mocht er onverhoopt toch iets mis zijn met het schilderwerk, dan komt de vakman dit vaak kosteloos weer herstellen.

Schilder in Vaassen gezocht?

Vind een vakman bij u in de buurt en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Schildersbedrijven Vaassen vergelijken: waarop letten?

Met onze gratis offerteservice is het mogelijk om verschillende schildersbedrijven in Vaassen met elkaar te vergelijken: zo bent u verzekerd van een eerlijke prijs en kiest u een bedrijf dat bij u past. Maar dan is het wel belangrijk dat u weet waar u op moet letten. Zeker als u nog nooit een schilder offerte heeft gezien kan het vergelijken een lastige opgave lijken.

Hieronder vertellen we u precies war u bij het vergelijken op moet letten. Zo bent u verzekerd van de beste binnenschilder in Vaassen voor de laagste prijs! Besparen? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

1. Hoe is de prijs berekend?

Eén van de eerste dingen waar u naar moet kijken, is de prijs en hoe deze is opgebouwd. Wordt de prijs per vierkante meter berekend of per uur?

In het eerste geval is direct duidelijk hoeveel het schilderen gaat kosten. Als er geen stelposten in de offerte staan dan staat u niet voor nare verrassingen achteraf. Maar als de prijs per uur wordt berekend, dan is het belangrijk om te achterhalen of de planning in de offerte klopt en of er niet een te hoog aantal uren is ingeschat. Het voordeel van onze offerteservice is dat u direct ziet hoeveel andere bedrijven in rekening brengen. Komt dit aardig overeen? Dan kunt u ervan uitgaan dat het een eerlijke prijs is.

2. Welke materialen gebruiken de schilders?

Welke materialen de schilders gebruiken heeft een grote invloed op de totaalprijs. Welke verf wil de vakman gebruiken? Hoeveel lagen is hij van plan aan te brengen? Denkt u dat er meerdere lagen nodig zijn? Bekijk naar het materiaalgebruik en kijk ook hoe andere bedrijven dit doen. Het is in ieder geval belangrijk dat alle materialen duidelijk op de offerte benoemd staan.

Voor buitenschilderwerk is vaak een steiger of ladder nodig, zeker als het gaat om het verven van een dakkapel of gevel. Staan deze kosten vermeld in de offerte? Of komen hier nog kosten overheen? Door dit vooraf te checken staat u achteraf niet voor verrassingen.

3. Zijn voorbereidende werkzaamheden inbegrepen?

Naast de materialen, is het ook belangrijk om te kijken naar de voorbereidende werkzaamheden. Het kan zijn dat een schilder deze door middel van ‘stelposten’ in de offerte zet. Dit houdt in dat hij een bepaalde prijs benoemt in het geval van specifieke werkzaamheden. Hij weet vooraf nog niet wat de staat van uw kozijnen is, dus het kan voorkomen dat hij onverwacht extra tijd kwijt is aan het verwijderen van houtrot.

Stelposten maken een offerte onzeker, omdat u niet zeker weet welke kosten nog bovenop de totaalprijs komen. Vraag daarom of het mogelijk is een totaalprijs af te spreken, ook voor eventuele voorbereidende werkzaamheden.

schildersbedrijven Vaassen

4. Wat is de planning?

De verschillende schildersbedrijven hebben ongetwijfeld allemaal een andere planning. Kijk bij het vergelijken ook zeker hiernaar. Wanneer wilt u dat de schilderwerken uitgevoerd worden? Moet het volgende week al gebeuren of wacht u liever iets langer af voor een lagere prijs. Bij grote schildersbedrijven zijn de wachttijden vaak korter dan bij zelfstandig schilders.

5. Wat zijn de garantievoorwaarden?

Een belangrijk onderdeel bij het vergelijken, zijn de garantievoorwaarden. Deze kunnen per bedrijf namelijk enorm verschillen. Soms is het verstandig om iets meer te betalen voor goede garantievoorwaarden, dan om te besparen op een bedrijf met slechte voorwaarden. Of u dit risico wilt lopen is natuurlijk helemaal aan uzelf.

Zorg in ieder geval dat u op de hoogte bent van de voorwaarden. Wat gebeurt er als u onverhoopt niet tevreden bent met het eindresultaat? En wat gebeurt er als het schilderwerk niet goed is aangebracht of al snel weer beschadigd raakt? Met goede garantievoorwaarden houdt dat in dat een vakman dit voor u komt herstellen.

Besparen op de kosten van een schilder: zo doet u dat!

Zo bespaart u op de kosten van een schilder in Vaassen:

 • Kies een schilder in de buurt: elk schildersbedrijf brengt voorrijkosten in rekening. Hoe groter de afstand tussen het bedrijf en uw woning, des te hoger de kosten. Door te kiezen voor een lokale schilder houdt u de voorrijkosten zo laag mogelijk!
 • Help zelf mee: voer voorbereidende werkzaamheden uit zodat de vakman direct aan de slag kan. Op die manier bespaart u op de arbeidskosten.
 • Kies voor kwaliteit: goedkoop is duurkoop wordt wel eens gezegd. Ga niet direct voor de goedkoopste verf, maar laat u adviseren door de schilder. Bij goedkope verf is de kans groot dat u meerdere lagen nodig heeft en uiteindelijk duurder uit bent.
 • Wacht tot uw huis twee jaar oud is: bij huizen ouder dan 2 jaar profiteert u namelijk van een verlaagd btw-tarief van slechts 9%!
 • Vergelijk offertes: door de prijzen van meerdere schildersbedrijven met elkaar te vergelijken kiest u gemakkelijk voor het bedrijf met het beste aanbod.

Verlaagd btw-tarief op schilderwerk

Huizen ouder dan twee jaar vallen onder het verlaagde btw-tarief van de belastingdienst. Zou u uw huis dan laten schilderen, dan betaalt u slechts 9% btw op arbeid- en materiaalkosten. Ook alle voorbehandelingen vallen onder dit verlaagde btw-tarief.

Voor het herstellen van schilderwerk betaalt u wel het standaard btw-tarief van 21%. Meer weten? Lees dan verder op belastingdienst.nl.

schilders Vaassen

Besparen op een schilder? Vergelijk gratis offertes!

Voor het mooiste schilderwerk in huis schakelt u het beste een ervaren schildersbedrijf in. Met de hulp van een schilder zijn uw muren, plafond, ramen of trap in een mum van tijd geschilderd: geen strepen en geen druipers, alleen een strak resultaat! Op zoek naar een schilder in uw regio?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag krijgt u zo snel mogelijk offertes toegestuurd van verschillende schildersbedrijven in Vaassen. Vergelijk de prijzen van de vakmannen en kies voor de schilder met het beste aanbod. Op die manier bent u verzekerd van een eerlijke prijs en bespaart u bovendien tot wel 40% op de totaalprijs! De offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend: dat betekent dat u nergens aan vast zit.

Gratis offertes vergelijken

Recent aangevraagde schilder offertes

Schilder in Nijmegen
Binnenschilderwerk in Arnhem
Huis schilderen in Apeldoorn
Trap verven in Ede
Schildersbedrijf in Tiel
Buitenschilderwerk in Zutphen
Muur schilderen in Doetinchem
Gevel schilderen in Harderwijk
Binnenschilder in Duiven
Buitenschilder in Elst